Τσίπρας: Η χώρα θα σταθεί τώρα στα πόδια της

Δώσαμε μια σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα και μέχρι τέλους παλέψαμε προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο. Μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να σταθεί στα πόδια της και θα επιτρέψει στον ελληνικό λαό να συνεχίσει να αγωνίζεται, είπε μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Βρεθήκαμε μπροστά σε σκληρά διλήμματα για να αποτρέψουμε τα σχέδια των πιο ακραίων κύκλων. Η συμφωνία είναι δύσκολη αλλά αποτρέψαμε τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό, την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σχέδιο που είχε καταστρωθεί στην εντέλεια.

Τέλος καταφέραμε σε αυτή τη σκληρή μάχη να κερδίσουμε την αναδιάρθρώση του χρέους και μια χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Αφήσαμε μια σημαντική παρακαταθήκη για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη ώστε να κερδίσουμε την εθνική μας κυριαρχία. Τη λαϊκή μας κυριαρχία την κερδίσαμε.
Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τη μάχη που έδωσαν. Μια μάχη που στο τέλος της ημέρας θα δικαιωθεί.

Η απόφαση κρατά την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψη. Ξέραμε από πριν ότι η υλοποίησή της θα είναι δύσκολη. Είναι μέτρα που θα δημιουργήσουν υφεσιακές τάσεις. Εχω τη πεποίθηση και την ελπίδα ότι τόσο το αναπτυξιακό πακέτο, η αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση θα δώσουν την αίσθηση στους επενδυτές ότι το Grexit είναι παρελθόν. Αυτό θα ανατρέψει τις υφεσιακές τάσεις.

Ο ελληνικός λαός νομίζω ότι μας αναγνωρίζει ότι δώσαμε την μάχη αλλά και το γεγονός ότι τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά θα φορτωθούν τα βάρη και αυτοί που είχαν καταφέρει να ξεφύγουν ή είχαν βρει τη δυνατότητα ότι θα ξεφύγουν γιατί τους προστάτευαν οι προηγούμενες διοικήσεις.

Τώρα πρέπει να παλέψουμε με τα κατεστημένα. Αυτή είναι η υπόσχεση για την προσπάθεια που ξεκινά από αύριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα