Γάγγραινα οι αποκλειστικές «μαϊμού»

Πολλές φορές δεν μιλούν καν ελληνικά, δίνουν υπνωτικά στους ασθενείς και ζημιώνουν το ΕΣΥ με το μαύρο χρήμα

Με βανάκι από την Ομόνοια μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας οι αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες «μαϊμού», που πολλές φορές αποδεικνύεται ότι δεν μιλάνε ούτε ελληνικά! Μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες «μαϊμού» από την Αλβανία στο Νοσοκομείο της Αρτας και τέσσερις Βουλγάρες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ωστόσο, όπως δηλώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) Δημήτρης Σκουτέλης, το πρόβλημα, που έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα του ΕΣΥ, δεν πρόκειται να λυθεί εάν τα δημόσια νοσοκομεία δεν ενισχυθούν από πτυχιούχους νοσηλευτές, που είναι εκπαιδευμένοι και γνωρίζουν πώς να φροντίζουν τους ασθενείς.

«Θα πρέπει οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας να αντιληφθούν ότι στοιχίζει λιγότερα στο κράτος να προσλάβει μόνιμους νοσηλευτές, παρά να επιτρέπει στα κυκλώματα των αποκλειστικών “μαϊμού” να παίρνουν μαύρο χρήμα ζημιώνοντας το δημόσιο ταμείο» λέει ο κ. Σκουτέλης. Και συνεχίζει: «Οι αλλοδαπές δεν προκαλούν μόνο σημαντική ζημιά στα δημόσια έσοδα, είναι και επικίνδυνες για τους ασθενείς. Μάλιστα, πολλές φορές δεν γνωρίζουν καλά καλά ελληνικά, ενώ είναι πάγια τακτική τους το βράδυ να δίνουν υπνωτικά χάπια, κυρίως στους ηλικιωμένους, για να τις αφήνουν να κοιμηθούν ήσυχα». Σε όλες τις νοσηλευτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων υπάρχει αναρτημένος ένας κατάλογος με τα ονόματα των επαγγελματιών αποκλειστικών νοσοκόμων και τις τιμές.

Η νόμιμη αποκλειστική νοσοκόμα, όπως εξηγεί ο κ. Σκουτέλης, λαμβάνει 70 ευρώ τη νύχτα, το Σάββατο 100 έως 110 ευρώ και την Κυριακή 90 ευρώ. «Οι επαγγελματίες αποκλειστικές κόβουν απόδειξη, πληρώνουν Εφορία και το κράτος δεν χάνει. Αντίθετα, οι γυναίκες από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία παίρνουν από 30-50 ευρώ καθαρά στην τσέπη τους. Οπως αντιλαμβάνεστε, σαρώνουν στο ΕΣΥ» σημειώνει ο κ. Σκουτέλης.
Σημειώνεται ότι πότε δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που αφορά το Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων, που ψηφίστηκε το 2013, και στο οποίο αναφέρονται όλα τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις και οι τίτλοι σπουδών που πρέπει να πληρεί η αποκλειστική νοσοκόμα.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα