Θρασύτατη πρόκληση του Ράμα! Αποκαλεί γκαράζ την εκκλησία

Αμετανόητος για την καταστροφή του Αγ. Αθανασίου στη Χειμάρρα

Καθώς τα επεισόδια και οι προσπάθειες των αλβανικών Αρχών να κατεδαϕίσουν τον Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας -οι κάτοικοι του οποίου είναι ελληνικής καταγωγής- με το επιχείρημα ότι ανεγέρθη αυθαίρετα, χωρίς άδεια, το 1994, συνεχίζονται, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα φαίνεται να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος καταδίκασε τις ενέργειες αυτές.

Οταν ερωτήθηκε από πολίτη στο twitter, κατά τη διάρκεια ανοιχτής επικοινωνίας με το κοινό, πώς σχολιάζει τις δηλώσεις των ελληνικών Αρχών για το θέμα του Ναού του Αγίου Αθανασίου και αν τις βλέπει ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας, απάντησε με προκλητικό τρόπο: «Το κάνανε συχνά στο παρελθόν, το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος να το συνειδητοποιήσουν».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία χαρακτηρίζει αμετροεπή και προκλητικό τον Αλβανό πρωθυπουργό και επικαλείται ως πηγή τα αλβανικά ΜΜΕ, ο κ. Ράμα, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τα απαράδεκτα γεγονότα στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, ανέφερε: «Είναι για γέλια και για κλάματα που ένα οικοδόμημα σαν γκαράζ το ονομάζουν εκκλησία και διαμαρτύρονται γιατί επαναφέρουμε στη ζωή την κληρονομιά μας!»

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν και χθες έξω από τον ήδη μισογκρεμισμένο ναό, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στις Αρχές να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.
Πάντως η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας καταδίκασε όσα συνέβησαν στους Δρυμάδες, λέγοντας πως πρόκειται για γεγονότα «που θίγουν την περιουσία και την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα