Αναταράξεις προκαλεί στο Ποτάμι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ., τη στιγμή που το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη αναζητεί το πολιτικό του στίγμα και ετοιμάζεται για συνέδριο, μετά τις απώλειες που υπέστη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Πρώτος, χθες, ο Σπύρος Λυκούδης άνοιξε την πόρτα προς τη Ν.Δ., λέγοντας ότι «η εκλογή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι αδιάφορη – έχει πολιτικό ενδιαφέρον». Εκτιμάται πως θα υπάρξουν και άλλα στελέχη του κόμματος που θα λοξοκοιτάξουν προς τη λεωφόρο Συγγρού το επόμενο διάστημα, βλέποντας ότι το Ποτάμι αρχίζει να… στερεύει. Ηδη, ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε με θετικά λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η βουλευτής Αντιγόνη Λυμπεράκη, που προέρχεται από τη Δράση, εξέφρασε τη στήριξή της στον κ. Μητσοτάκη.
Σε αυτό, βέβαια, παίζουν ρόλο το προφίλ του νέου προέδρου της Ν.Δ., που φαίνεται να εκφράζει αρκετούς στο Ποτάμι, αλλά και το γεγονός ότι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη δεν έχει καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους για την ύπαρξη και τον ρόλο του. «Το Ποτάμι είναι υποχρεωμένο πλέον να προσδιορίσει με ακρίβεια το δικό του πολιτικό στίγμα» δήλωσε ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε, για να το ισορροπήσει, ότι αν η παράταξη αποσαφηνίσει τα πολιτικά χαρακτηριστικά της, ο κόσμος δεν θα επηρεαστεί από την εκλογή του κ. Μητσοτάκη.



