Ο εφοπλιστής άφησε να εννοηθεί ότι εκβιάστηκε! O ρόλος της Arab Waves
Τις βολές της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά δέχτηκε ο εφοπλιστής Ευθύμης Γιαννουσάκης κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1».
«Λέτε ότι θα τα βάλετε με όλους και με όλα. Σας ρωτάω, λοιπόν, με ποιους τα βάλατε σήμερα, γιατί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα τέτοιο. Ετσι όπως το είπατε, ακούστηκε πολύ πομπώδες, αλλά τι μας είπατε τελικά;» επισήμανε η εισαγγελέας προς τον κατηγορούμενο, με τους δικηγόρους υπεράσπισης να αντιδρούν. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε, για ακόμα μία φορά, ότι αναφέρεται στον Γιώργο Μπουρδούβαλη (επονομαζόμενος και Κάπτεν Τζωρτζ) και στους… χρηματοδότες, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο εδώλιο.
Η εισαγγελέας συνέχισε τις επίμονες ερωτήσεις προς τον κατηγορούμενο, με αποτέλεσμα να παρέμβει στη διαδικασία ο δικηγόρος του Φίλιππος Φίλιας, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες απαντήσεις καθώς έχει μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων για σκέλος της υπόθεσης που ερευνά η ανακρίτρια Πειραιά.
Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος επισήμανε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εκβιάστηκε, ότι «είχαν τον τρόπο να επιβάλουν τη συμμετοχή μου! Ή θα πάρεις λεφτά ή θα στο επιβάλλουν αλλιώς. Εγώ λεφτά δεν πήρα!» Αμεση ήταν η αντίδραση του Κάπτεν Τζωρτζ (κατά κόσμον Γιώργος Μπουρδούβαλης), ο οποίος τόνισε ότι «δεν μπορώ άλλο με αυτά που ακούω! Δεν υπάρχει πιο σατανικός άνθρωπος στον κόσμο!»
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το δικαστήριο απασχόλησαν η σύσταση και η λειτουργία της εταιρίας Arab Waves, η οποία φέρεται ότι είναι ιδιοκτησίας του Αιμίλιου Κοτσώνη. Ο κατηγορούμενος, απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Ηρειώτη για το εάν η εταιρία ή ο Αιμίλιος Κοτσώνης έχει σχέση με τα ναρκωτικά, τόνισε ότι «ο κ. Κοτσώνης, από όσα γνωρίζω, δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά. Ο Μπουρδούβαλης δεν μου είπε ποτέ το όνομα του Κοτσώνη». Ο κατηγορούμενος ακόμη τόνισε ότι η Arab Waves «ήταν εταιρία διαχείρισης πλοίων, η οποία δεν λειτούργησε γιατί δεν βρέθηκε καράβι».
Οι τόνοι ανέβηκαν μετά τις διαδοχικές ερωτήσεις της εισαγγελέως για την επίμαχη εταιρία, με τον δικηγόρο Γιάννη Ηρειώτη να σημειώνει ότι «η κυρία εισαγγελέας έχει καταλήξει χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία! Να γραφεί στα πρακτικά!» Στη διαδικασία παρενέβη και ο Αιμίλιος Κοτσώνης, ο οποίος τόνισε ότι «για να πάρεις τη βίζα, πρέπει να περάσεις γιατρούς, ενώ εγώ δεν είχα περάσει! Δεν θα άνοιγε τόσο σύντομα ο λογαριασμός της Arab Waves. Δεν γίνεται μέσα σε 15 ημέρες! Φαίνεται το όνομά μου στην εταιρία, δεν είναι κρυφό. Μου άρεσε και το όνομα Arab Waves και γι’ αυτό την έβγαλα έτσι».



