Την επίσημη παρουσίαση του κόμματός της με το όνομα «Πλεύση Ελευθερίας» κάνει σήμερα το βράδυ, στο θέατρο Χυτήριο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτό) με ομιλία της. Με έξι καινούργια σποτ, μάλιστα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής καλεί τους πολίτες σε ανοιχτή συζήτηση για τους βασικούς άξονες των πολιτικών θέσεων του κόμματός της.
Πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου δίνει έμφαση σε έξι λέξεις που ξεκινούν από «Δ», όπως προκύπτει και από τα σποτ. Δηλαδή, «Δημοκρατία», «Δικαιοσύνη», «Δικαιώματα», «Διαφάνεια», «Διαγραφή Χρέους» και «Διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων». Είναι θέματα για τα οποία η πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε δώσει μάχη όσο ήταν στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα δηλώνει αποφασισμένη να παλέψει γι’ αυτά. Στα σποτ, ένα από τα πανιά του λογοτύπου (που είναι ένα καραβάκι) περιστρέφεται και καταλήγει να σχηματίσει ένα «Δ», όπως οι πυλώνες της πολιτικής του κόμματος.
«Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον. Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά» αναφέρεται, στο μεταξύ, στο κείμενο στην ιστοσελίδα της Πλεύσης Ελευθερίας για τη σημερινή συγκέντρωση.



