Σοκ: Ροτβάιλερ κατασπάραξαν 5χρονο αγοράκι

Ανείπωτη τραγωδία στην Κοζάνη ανήμερα το Πάσχα. Aναυδοι και οι γιατροί του νοσοκοομείου από  την εικόνα που αντίκρισαν

Συγκλονίζει ο τραγικός τρόπος με τον οποίο χάθηκε ανήμερα το Πάσχα από τα σαγόνια δύο αγριεμένων ροτβάιλερ ένας πεντάχρονος στην Κοζάνη. Την ώρα που συνεχίζεται η προανάκριση για την έρευνα των περιστατικών που οδήγησαν στον θάνατο του μικρού Στάθη, μέσα σε κλίμα οδύνης έγινε χθες το πρωί στα κοιμητήρια του Αγ. Γεωργίου Κοζάνης η κηδεία του, ενώ σε βάρος του 72χρονου ιδιοκτήτη των σκυλιών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η ιατροδικαστική εξέταση στον πεντάχρονο αποτυπώνει με τον πλέον τραγικό τρόπο τις φρικτές ώρες που έζησε λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή. Ο πεντάχρονος είχε πολλαπλά, σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στον τράχηλο, ενώ όταν μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο Κοζάνης οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσφέρουν κάποια ουσιαστική βοήθεια.

«Αυτό που είδα ήταν απερίγραπτο! Πρώτη φορά είδα γιατρούς να κλαίνε» είπε μια γυναίκα, που βίωσε λεπτό προς λεπτό το σκηνικό της φονικής επίθεσης την οποία δέχτηκε ο πεντάχρονος από τα σκυλιά.

Μαρτυρίες

Το ίδιο σοκαριστικές και οι μαρτυρίες όσων είδαν την τραγωδία να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους. «Εκείνο που είδα είναι ένα σκυλί να τινάζει κάτι, το οποίο δεν κατάλαβα ευθύς εξ αρχής αν είναι παιδί ή αν είναι μπλούζα» δήλωσε σοκαρισμένος ένας γείτονας.

Μυστήριο παραμένει πώς άνοιξε η πόρτα που συγκρατούσε τα σκυλιά μέσα στο υπόγειο του σπιτιού του ιδιοκτήτη. Ο συνήγορος του 72χρονου, Νίκος Κούρας, δήλωσε ότι τα σκυλιά ήταν κλεισμένα, ενώ πρόσθεσε ότι το αγοράκι ξέφυγε της προσοχής.
Η μητέρα του μικρού διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη των σκύλων και τον είχαν επισκεφθεί για να περάσουν όλοι μαζί το Πάσχα.

Ο 72χρονος, που δηλώνει συντετριμμένος από τον θάνατο του παιδιού, συνελήφθη, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.
Οσο για τα σκυλιά, τα ανέλαβε -όπως ορίζει η νομοθεσία- ο Δήμος Κοζάνης, που τα μετέφερε σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος Ηλίας Κανέλλος απέδωσε τη φονική επίθεση σε λάθος χειρισμό και εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη.

Και άλλο παιδί στο νοσοκομείο από επίθεση Xάσκι στην Πτολεμαΐδα

Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης σκύλου σε παιδί σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του πεντάχρονου στην Κοζάνη, που βρήκε φριχτό τέλος από τα δαγκώματα δύο ροτβάιλερ. Πρόκειται για ένα οκτάχρονο αγόρι, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς, όπως δήλωσε ο συνοδός του στους γιατρούς, τραυματίστηκε από σκύλο. Ο μικρός, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες, έφερε βαθύ θλαστικό τραύμα στο κάτω μέρος του ματιού, το οποίο αντιμετωπίστηκε χειρουργικά με συρραφή (ράμματα). Ο οκτάχρονος φέρεται ότι δέχτηκε την επίθεση από τον σκύλο (ράτσας Χάσκι), όταν προσπάθησε να παίξει μαζί του. Η κατάσταση της υγείας του αγοριού δεν ενέπνεε ανησυχία κι έτσι οι γιατροί τού έδωσαν εξιτήριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα