«Εφυγε» στα 72 του ο δημοσιογράφος Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Φτωχότερη είναι η δημοσιογραφική οικογένεια μετά τον θάνατο του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου, ο οποίος άφησε προχτές την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 72 ετών. Από τον Σεπτέμβριο του 1987 εργαζόταν στην εφημερίδα «Εθνος», όπου επί 20 και πλέον χρόνια αρθρογραφούσε, διατηρώντας παράλληλα την προσωπική στήλη «Ετσι τα βλέπω». Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία το 1963, καλύπτοντας το δικαστικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Το 1973 μετακινήθηκε στα «Νέα», ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και υπεύθυνος για ένα διάστημα των «Παραπολιτικών». Ηταν ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που το 1979 εξέδωσαν τη σατιρική εφημερίδα «το Ποντίκι», από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 1987. Εκτός από τη δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια, ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος άφησε το αποτύπωμά του και στον χώρο των γραμμάτων, καθώς είχε μεταφράσει πάνω από 150 βιβλία μεγάλων συγγραφέων. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στις δύο, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, και θα είναι πολιτική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα