«Γάζωσαν» διευθυντή του ΕΣΥ

Γλίτωσε με τέσσερις σφαίρες στο πόδι ο επικεφαλής της Νεφρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου  Νικαίας 

Ενοπλη επίθεση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε μεθόδους γκάνγκστερ δέχτηκε χτες το μεσημέρι ο διευθυντής της Νεφρολογικής Kλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, την την ώρα που κινούνταν με το αυτοκίνητό του στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισού με την Πέτρου Ράλλη. Το Ι.Χ. που οδηγούσε ο Χρήστος Ιατρού είχε ακινητοποιηθεί στον ερυθρό σηματοδότη, όταν δίπλα στην πόρτα του οδηγού σταμάτησε μια μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άνδρες με κράνη.

O συνοδηγός έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί, πρώτα προς το αυτοκίνητο και στη συνέχεια, από το ανοιχτό παράθυρο, στα πόδια του νεφρολόγου. Το θύμα δέχτηκε συνολικά τέσσερις σφαίρες στο δεξί πόδι του (μηρό), μία εκ των οποίων προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στο μηριαίο οστό.
Ο γιατρός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, όπου χειρουργήθηκε, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για την πλήρη αποκατάσταση των τραυμάτων του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στον τόπο της επίθεσης ο νεφρολόγος τους είπε: «Λάθος στόχο χτυπήσανε».

Eνα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είναι η εντολή για το «χτύπημα» να δόθηκε μέσα από τις φυλακές, και μάλιστα να πρόκειται για προειδοποίηση. Και τούτο διότι από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας περνούν κρατούμενοι, ορισμένοι από τους οποίους ασκούν έντονες πιέσεις στους γιατρούς να τους χορηγήσουν γνωματεύσεις για αναπηρία, με στόχο να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου που προβλέπουν αποφυλακίσεις. Οι Αρχές, πάντως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο διευθυντής να δεχόταν απειλές το τελευταίο διάστημα από άτομα με τα οποία ίσως είχε προσωπικές διαφορές. Η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα