DNA από το ταχύπλοο- λαιμητόμος της Αίγινας

Σήμερα θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι ο 77χρονος ο Θ. Λυκουρέζος

Πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που στοιχειώνουν τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα εξακολουθούν να ψάχνουν οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών. Ο Αλέξης Κούγιας, ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, υπέβαλε αίτηση προς την ανακρίτρια και την εισαγγελέα, ζητώντας να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ναυτικό δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς.

Στην τρισέλιδη αίτησή του ο κ. Κούγιας ζητάει αρχικά «να κατασχεθεί από την αρμόδια λιμενική Αρχή και να μεταφερθεί άμεσα σε ασφαλή, φυλασσόμενο χώρο το ταχύπλοο “Ντουέντε” (…) προκειμένου να αποτραπεί αθέμιτη παρέμβαση σε αυτό και απομάκρυνση ή αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων».

Αποτυπώματα

Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν ακόμα να γίνει λήψη δαχτυλικών αποτυπωμάτων από το ταχύπλοο, «ιδίως στο τιμόνι και στα χειριστήρια των μηχανών», αλλά και «από τον κατηγορούμενο και τα πρόσωπα που φέρονται ως συνεπιβάτες», ώστε να ακολουθήσει ταυτοποίηση. Παράλληλα, θεωρούν απαραίτητη τη λήψη DNA από το σκάφος, τον κατηγορούμενο και τους επιβάτες.

Σύμφωνα ακόμη με την αίτηση που υποβλήθηκε, είναι σημαντικό να κατασχεθεί η συσκευή GPS του ταχυπλόου, «καθόσον από την εξέτασή της θα προκύψει η πορεία και η ταχύτητα του σκάφους», όπως επίσης και τα ωρόμετρα των μηχανών, για να προκύψει «αν και πόσο χρόνο μετά τη σύγκρουση σταμάτησε η λειτουργία τους».

Εως σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά σχετικά με το αν θα κριθεί προφυλακιστέος ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος κατηγορείται για θανατηφόρα διατάραξη των υδάτινων συγκοινωνιών, πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια.

«Ναυμαχία» και στη Βουλή

«Ναυμαχία» Ν.Δ. και υπουργείου Ναυτιλίας ξέσπασε χθες, με αφορμή την τραγωδία στην Αίγινα και την ερώτηση που κατέθεσαν 33 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν απαντήσεις από τον κ. Δρίτσα για τις «τρεις ώρες ακατανόητης απουσίας του Λιμενικού σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων». Από τη μεριά του, ο υπ. Ναυτιλίας κάνει λόγο για καθυστέρηση από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας της να αφήσει έξω από την αντιπολιτευτική του «στοχοποίηση» το Λιμενικό Σώμα και προσθέτει: «Χρειάστηκαν οκτώ μέρες για να πάρει μπρος και ο μηχανισμός της Ν.Δ., ως ουραγός στο γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον πρόεδρο του Ποταμιού και στους έγκριτους εκπροσώπους της “αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας”».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα