«Χαστούκια» στον (ανιστόρητο) Φίλη!

Η απάντηση του Πρ. Παυλόπουλου για την προσφορά της Εκκλησίας! Νέο παραλήρημα του υπ. Παιδείας!

Εσφαξε με το… βαμβάκι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον Νίκο Φίλη για την κόντρα που έχει προκαλέσει με την Εκκλησία, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, οργισμένος από τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του υπουργού Παιδείας, του έριξε «πόρτα», αρνούμενος να τον συναντήσει.

Ο κ. Παυλόπουλος, παρευρισκόμενος χθες στις εκδηλώσεις για την Αλωση της Τριπολιτσάς, επισήμανε: «Υπήρξε ύστερα από την έκρηξη της Επανάστασης του 1821 η μεγαλύτερη επιτυχία των αγωνιστών, που οδήγησε και στην ευόδωση της εθνεγερσίας. Ευόδωση, η οποία οδήγησε και στον αγώνα της πάντοτε παρούσας, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, σε όλους τους εθνικούς αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, Εκκλησίας μας». Η φράση του Προέδρου της Δημοκρατίας ερμηνεύεται σαφώς ως απάντηση στις ανιστόρητες αναφορές του Νίκου Φίλη.

Ηταν το δεύτερο ηχηρό «χαστούκι» στον υπουργό Παιδείας. Είχε προηγηθεί το «όχι» του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στο αίτημα του κ. Φίλη να υπάρξει συνάντησή τους, προφανώς σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Ο υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε σε επικοινωνία με στέλεχος της Αρχιεπισκοπής και ζήτησε να συναντήσει τον κ. Ιερώνυμο για να λάβει την απάντηση ότι «έως τη σύγκλιση της Ιεραρχίας στις 4 Οκτωβρίου δεν προβλέπεται να γίνει συνάντηση».

Το αίτημα μάλιστα του κ. Φίλη προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή στην Αρχιεπισκοπή. Κύκλοι της ανέφεραν ότι συνιστά πρόκληση να ζητά δήθεν διάλογο με την Εκκλησία, την ίδια ώρα που ως αρμόδιος υπουργός απέρριπτε με τη στάση του και τις πρακτικές του το αίτημα της Ιεράς Συνόδου για διάλογο. Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει συνάντηση την Τρίτη με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο. Οι ΑΝ.ΕΛ. έλαβαν σαφή θέση υπέρ της Εκκλησίας και μάλιστα χθες ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε την απόσυρση των αλλαγών που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Χθες, πάντως, ο κ. Φίλης, βλέποντας ότι η Εκκλησία τού κλείνει την πόρτα, επανήλθε πιο προκλητικός από ποτέ. Δήλωσε ότι έχει την κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε: «Δεν θα κάνουμε πίσω για τα Θρησκευτικά. Είμαστε κυβέρνηση εμείς. Δεν θα γελοιοποιηθούμε». Μάλιστα, υποστήριξε ότι ήταν ενήμερος για τις αλλαγές ο κ. Ιερώνυμος, κάτι που διέψευσαν με οργή από την Αρχιεπισκοπή. «Ο Αρχιεπίσκοπος υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα για τα Θρησκευτικά κάτω από την πίεση των ακραίων ιεραρχών και της αντιπαράθεσής του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο» ανέφερε ο υπουργός, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. Οπως και να ‘χει, ο κ. Φίλης στην απελπισία του για πρώτη φορά εμπλέκει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο κ. Τσίπρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα