Γκάφα από Μάρδα με «επενδυτή»

Ειρωνικά σχόλια με αφορμή διάλογό του στο διαδίκτυο με άτομο που εμφανίστηκε ως Σύρος επιχειρηματίας που ζητούσε βίζα

Αφθονο γέλιο σκόρπισε χθες ο διαδικτυακός διάλογος του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα με έναν φίλο του στο facebook, ο οποίος «τρόλαρε» τον κ. Μάρδα για τη γνωστή παλαιότερη δήλωσή του περί προσέλκυσης Σύρων επενδυτών.
Ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης ανάρτησε στο προφίλ του υφυπουργού στο facebook μήνυμα στα αγγλικά, στο οποίο συστηνόταν ως Mohsen Abdullah από τη Συρία και εμφανιζόταν ως υποψήφιος επενδυτής στη χώρα μας, που ζητάει επενδυτική βίζα. Ηταν πασιφανές ότι επρόκειτο για τρολάρισμα, δηλαδή για διαδικτυακό πείραγμα προς τον κ. Μάρδα, αφού ο συγγραφέας έστειλε το μήνυμα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, και έτσι δίπλα στο επίμαχο κείμενο εμφανίζονταν κανονικά το όνομα και η φωτογραφία του κ. Αθανασιάδη.

Περίπου ένα τέταρτο της ώρας μετά την ανάρτηση του χιουμοριστικού μηνύματος, ο Δημήτρης Μάρδας εμφανίστηκε να απαντάει, γράφοντας όμως στα ελληνικά και όχι στα αγγλικά. «Εχουν σταλεί στο messeger (sic) τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί μας για το συγκεκριμένο θέμα». Το γεγονός ότι ο υφυπουργός απάντησε σε σοβαρό ύφος, στα ελληνικά, ξεχνώντας το «n» στη λέξη messenger, έδωσε λαβή για δεκάδες σχόλια τόσο στο προφίλ του κ. Μάρδα στο facebook όσο και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες. Πολλοί χρήστες του διαδικτύου έκαναν λόγο για γκάφα και «βομβάρδισαν» με ειρωνικά σχόλια τον υφυπουργό.

Αργά το απόγευμα ο κ. Μάρδας αντέδρασε, γράφοντας από το μακρινό Καζακστάν, όπου βρέθηκε σε κυβερνητική αποστολή: «Κι αφού σας άκουσα… Η στερεότυπη απάντηση στα ελληνικά σε ντόπιο αποδέκτη σε αίτημα στα αγγλικά δείχνει πολλά σε όσους βιάστηκαν να τρολάρουν. Λίγοι το κατάλαβαν!!! Ως προς κάποια ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το θέμα, προτίμησαν αυτό, παρά το γεγονός ότι στο Καζακστάν χθες και σήμερα υπέγραψαν δύο ελληνικές εταιρίες μνημόνια συνεργασίας, άλλες 12 εξαγωγικές επέκτειναν τις δραστηριότητές τους στην αγορά αυτή και το ΥΠΕΞ υπέγραψε μια ενδιαφέρουσα συμφωνία. Πρώτη φορά οργανώθηκε επιχειρηματική αποστολή στη χώρα αυτή με συμμετέχουσες από το Καζακστάν 81 εισαγωγικές εταιρίες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα