«Τειρεσίας» και στα κινητά από το 2017 για κακοπληρωτές

Στις αρχές του 2017 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ο κοινός φορέας «εκτίμησης πιστωτικού κινδύνου», που δημιούργησαν οι τέσσερις εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία. Στόχος είναι ο καλύτερος έλεγχος των κακοπληρωτών, οι οποίοι «μετακομίζουν» από εταιρία σε εταιρία ανά τρίμηνο αφήνοντας σημαντικά χρέη στην προηγούμενη.

Οι Cosmote, Vodafone, Wind Hellas και Cyta Hellas κατέχουν από 25% στην «ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ – Φορέας Εκτίμησης Φερεγγυότητας Τηλεπικοινωνιών» ΙΚΕ, που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Σύμφωνα με το καταστατικό, «σκοπός της εταιρίας είναι η σύσταση και η λειτουργία κοινού αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς (ασυνέπειας) συνδρομητών – πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των συμβαλλομένων εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να καθίσταται δυνατός ο έλεγχος φερεγγυότητας του υποψήφιου πελάτη για νέα σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, καθώς και κάθε συναφής με τα παραπάνω σκοπός».

Στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν πως η ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ θα διαχειρίζεται σύστημα ανταλλαγής πληροφόρησης με αμιγώς γνωμοδοτικό χαρακτήρα, το οποίο «δεν θα συνεπάγεται τον αυτόματο αποκλεισμό του συνδρομητή από το αγαθό της τηλεπικοινωνίας». Επίσης, θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο τον χαρακτηρισμό «τηλεπικοινωνιακός Τειρεσίας» και επισημαίνουν ότι στη λίστα της εταιρίας θα περιλαμβάνονται ελάχιστα στοιχεία: όνομα, αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, διεύθυνση και οφειλή, εφόσον το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 200 ευρώ και είναι ληξιπρόθεσμο (δηλαδή, έχει παρέλθει περίοδος τριών μηνών από την ημερομηνία πληρωμής).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα