Συνομιλία Τσίπρα – Πούτιν (που ανακοίνωσαν οι Ρώσοι) για Κυπριακό και Συρία!

Το ζήτημα της συριακής κρίσης, που εξ αντανακλάσεως έχει έμμεσο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, από την εμπλοκή της Τουρκίας στις εχθροπραξίες, καθώς και το Κυπριακό συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Εντύπωση προκαλεί ότι το τηλεφώνημα των δύο έγινε γνωστό ύστερα από ανακοίνωση του Κρεμλίνου, καθώς -περιέργως- το Μέγαρο Μαξίμου δεν προχώρησε σε ενημέρωση, παρά μόνο όταν η είδηση βγήκε σε ρωσικά ΜΜΕ και αναπαράχθηκε στη συνέχεια στα αντίστοιχα ελληνικά. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον κ. Πούτιν τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στην Αγκυρα, καθώς και για την αεροπορική τραγωδία στη Μαύρη Θάλασσα.

Από ελληνικές κυβερνητικές πηγές ανακοινώθηκε, ακόμη, πως στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν και όλες οι κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, που -καθώς φαίνεται- μπαίνουν σε νέα φάση αναταράξεων. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα διμερών σχέσεων και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους το 2017 -κυρίως- στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για το θέμα της Συρίας.
Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, με αποκλειστικό θέμα τους χειρισμούς της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κυπριακό, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και ο διεθνής παράγοντας πιέζει για άμεση λύση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα