Σημαίες των τζιχαντιστών στην Αλβανία

Σε χωριά και περιοχές που γειτονεύουν με το Κόσοβο, ενώ στρατολογούν και  πολλούς νέους στις γραμμές του ISIS

Σ ε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται -σύμφωνα με ρεπορτάζ της «La Repubblica»- οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας, καθώς υπάρχουν αναφορές πως σε αρκετά αλβανικά χωριά, κυρίως σε περιοχές που συνορεύουν με το γειτονικό Κόσοβο, τον τελευταίο καιρό έχουν υψωθεί σημαίες του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους! Πηγές των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, μάλιστα, αναφέρουν ακόμη πως στα χωριά αυτά έχουν καταγραφεί περιπτώσεις «ριζοσπαστικοποίησης» νέων ανθρώπων, τους οποίους έχουν προσεγγίσει στρατολόγοι των τζιχαντιστών!

«Οι σημαίες του Ισλαμικού Κράτους υψώνονται σε χωριά της Αλβανίας» ήταν ο τίτλος του σοκαριστικού ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας, που υπογράμμιζε ακόμη πως «πρόκειται για περιοχή-πυριτιδαποθήκη, την ώρα που η Ιταλία γίνεται μια εκτεθειμένη χώρα». Πάντα σύμφωνα με τη «La Repubblica», σήμερα ο μεγαλύτερος κίνδυνος εντοπίζεται στην επαρχία της Πούλια, που συνορεύει με την Αλβανία όπου πιστεύεται ότι εκεί δρα κατά κύριο λόγο η αλβανική μαφία του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών.

Η Αλβανία, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το Ισλαμικό Κράτος, ήταν από τις χώρες που «τροφοδότησαν» περισσότερο τον στρατό των τρομοκρατών, ενώ υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1.000 άτομα έχουν μεταβεί στη Συρία και εντάχθηκαν στις τάξεις τους.

Ανήσυχες εμφανίζονται πάντως τον τελευταίο καιρό και οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες, που έχουν χαρακτηρίσει «εξαιρετικά επικίνδυνους» περίπου δέκα ιμάμηδες, οι δύο από τους οποίους είναι φυλακισμένοι. Από αυτούς, ο πιο επικίνδυνος θεωρείται ο Αλμίρ Ντάτσι, ο οποίος πιστεύεται ότι σκοτώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Συρία. Μέχρι τότε, όμως, στρατολόγησε στη Λεσνίκα της Αλβανίας, όπου βρισκόταν το τζαμί του, εκατοντάδες άνδρες, οι οποίοι θεωρείται, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ότι είναι εκείνοι, μαζί με άντρες από το Ζαγκορκάν και το Ρεμένι, που κάνουν τώρα την Ευρώπη να τρέμει.

Βίντεο-σοκ: Παιδί εκτελεί αιχμάλωτο

Δεν έχει όριο το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους. Αυτήν τη φορά, στο νέο ανατριχιαστικό βίντεο που δημοσίευσαν «πρωταγωνιστεί» ένα μικρό παιδί, σχεδόν μωρό, το οποίο εκτελεί εν ψυχρώ έναν αιχμάλωτο!
Το βίντεο αρχίζει δείχνοντας το νήπιο να περπατάει σε εγκαταλειμμένο παιδότοπο που πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Συρία. Κινείται με δυσκολία επειδή ο χώρος είναι γεμάτος με σπασμένες πλαστικές μπάλες, και είναι τόσο μικρό, που κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία του. Πλησιάζει τον αιχμάλωτο, ο οποίος βρίσκεται δεμένος στον φράχτη από τους καρπούς, και όταν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από αυτόν, ένας τζιχαντιστής οπλίζει ένα πιστόλι και του το δίνει. Το παιδί το στρέφει προς τον αιχμάλωτο, γυρίζει λίγο το κεφάλι του κλείνοντας το μάτι για να σημαδέψει και τραβάει τη σκανδάλη. Το βίντεο ολοκληρώνεται αμέσως μετά τον πυροβολισμό…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα