Σκέψεις για μετακόμιση του «Μαξίμου του Βορρά»

Το σενάριο για μετεγκατάσταση του γραφείου (αν και εγκαινιάστηκε στα τέλη Νοεμβρίου) στο Παλατάκι!

Ως… φτωχικό βλέπουν στην κυβέρνηση το πρωθυπουργικό γραφείο του Βορρά, το οποίο εγκαινιάστηκε στα τέλη Νοεμβρίου με πολλές τυμπανοκρουσίες και το οποίο επισκέφθηκε ήδη τρεις φορές σε διάστημα ενός μηνός ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια εκτίμηση έχει προφανώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς την περασμένη Πέμπτη, όταν υποδέχτηκε στο γραφείο του τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, είπε χαμογελώντας και προκαλώντας -μάλλον- αμηχανία στους παρόντες: «Καλώς ήρθατε στο φτωχικό μας».

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και ένα δεύτερο πρωθυπουργικό σχόλιο για το γραφείο. Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον λόγο που δεν έχει αλλάξει τη διαρρύθμισή του, όπως είχε προαναγγείλει την πρώτη φορά που το επισκέφτηκε.
Να υπενθυμίσουμε πως ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να αλλάξει ο προσανατολισμός του γραφείου του, έτσι ώστε ο ίδιος να κοιτά προς το μπαλκόνι και να έχει θέα.

Το εγχείρημα

«Πήγαμε να ξύσουμε τον τοίχο και πέσαμε επάνω σε μια παλιά τοιχογραφία» σημείωσε χαρακτηριστικά… Στην πραγματικότητα, βέβαια, το εγχείρημα μόνο φτωχικό δεν είναι. Το «Μαξίμου του Βορρά» διαθέτει τέσσερις ψηλοτάβανους χώρους, για την προστασία του έχουν αποσπαστεί πάνω από 15 αστυνομικοί, ενώ έχει στελεχωθεί από τουλάχιστον τρεις συριζαίους, που μαζί με την επικεφαλής του Κατερίνα Νοτοπούλου μπαινοβγαίνουν στον χώρο.

Εκτός αν ενοχλεί που το γραφείο του κ. Τσίπρα είναι εμφανώς πιο μικρό από το διπλανό γραφείο της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης κυρίας Κόλλια…

Ετσι επανέρχεται το σενάριο για τη μετεγκατάστασή του, καθώς πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να δέχεται στο επονομαζόμενο και «Μέγαρο Μαξίμου του Βορρά» και ξένους ηγέτες, με πιθανό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο Παλατάκι, που βρίσκεται στο Καραμπουρνάκι και όπου στο παρελθόν διέμενε συχνά ο εκάστοτε υπουργός Βορείου Ελλάδας (παλιότερα) και μετά ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

Ν. Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα