«Πρόκειται για το πιο άγριο κυνήγι μαγισσών»

«Κατηγορώ» Τραμπ για υπονόμευσή του μετά τον διορισμό ειδ. συμβούλου, που θα ερευνήσει διασυνδέσεις συνεργατών του με τη Ρωσία

Από την
Ελενα Στάθου –
Ελευθερόγλου

Για το «μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ έκανε λόγο χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά τον διορισμό του πρώην επικεφαλής του FBI Ρόμπερτ Μούλερ στη θέση του ειδικού συμβούλου, ο οποίος θα διερευνήσει τυχόν διασυνδέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του.

Ο Λευκός Οίκος, μετά την ανακοίνωση του διορισμού του ειδικού ερευνητή από το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε μια συγκρατημένη δήλωση για το γεγονός. Ωστόσο, λίγο αργότερα ο Τραμπ, μέσω του twitter, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον διορισμό του Μούλερ. «Με όλες τις παράνομες πράξεις που έλαβαν χώρα στην εκστρατεία της Κλίντον και στη διακυβέρνηση Ομπάμα, δεν διορίστηκε ποτέ ειδικός σύμβουλος!» έγραψε ο Τραμπ χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών ενός πολιτικού στην αμερικανική Ιστορία!».
Πάντως, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν φαίνεται να συμμερίζονται την ενόχληση του προέδρου για τον διορισμό του Μούλερ, καθώς ο πρώην επικεφαλής του FBI χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Ουάσινγκτον.

Παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης, ο Μούλερ διαθέτει αξιοσημείωτη εμπειρία στη διαχείριση πολυσύνθετων ερευνών, από την παραμονή του στη διεύθυνση του FBI για 12 χρόνια, υπό τους προέδρους Τζορτζ Μπους (του νεότερου) και Μπαράκ Ομπάμα. Παράλληλα, έχει ηγηθεί της Διεύθυνσης Εγκληματολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στη δεκαετία του ’90, ενώ διετέλεσε γενικός εισαγγελέας στο Σαν Φρανσίσκο από το 1998 έως το 2001.

Λίγες ώρες μετά τον διορισμό του Μούλερ, ένα ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters έριξε νέο λάδι στην πολιτική φωτιά που έχει ανάψει στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με νυν και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ, ο Μάικλ Φλιν και άλλοι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ ήρθαν σε επαφή τουλάχιστον 18 φορές με Ρώσους αξιωματούχους και άλλους με σχέσεις με το Κρεμλίνο, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι επικοινωνίες αυτές επιταχύνθηκαν μετά τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, καθώς είχαν στόχο τη δημιουργία ενός μυστικού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, που θα επέτρεπε στους δύο ηγέτες να συνομιλούν χωρίς την παρουσία των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα