Επειτα από τρία χρόνια η Κατερίνα Λυπηρίδου επιστρέφει στο πλατό της σειράς του Alpha
Από τη
Μαρία Ανδρέου
Την είχαμε δει την πρώτη τηλεοπτική σεζόν της «Μουρμούρας» να περνά οικογενειακά Χριστούγεννα με τους γονείς της. Επειτα από τρία χρόνια η ταλαντούχα ηθοποιός Κατερίνα Λυπηρίδου υποδύεται ξανά, σε ένα ξεχωριστό γκεστ, την Αντιγόνη, την κόρη της Βούλας (Ελένη Κοκκίδου) και του Μηνά (Αντώνης Αντωνίου), τους οποίους επισκέπτεται σήμερα στις 21.00. Μετά τον χωρισμό από τον σύζυγό της, η Αντιγόνη τούς ανακοινώνει τα νέα σχέδιά της, στα οποία βρίσκει σύμμαχο τη μητέρα της. Αλλωστε η Αντιγόνη με τη Βούλα έχουν το ίδιο ταμπεραμέντο.
«Είναι κάθε φορά μία πολύ ευτυχής στιγμή, όταν πρόκειται να δουλέψω με την Ελένη Κοκκίδου. Και αυτό έχει γίνει ακόμη τρεις φορές, όταν σπούδαζα στο τρίτο έτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αλλά και το 2010 στη θεατρική παράσταση “Λυσιστράτη”. Εκτιμώ πολύ την Ελένη για το ταλέντο της. Οταν μου πρότειναν να παίξω την κόρη του ζευγαριού, ήταν για το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, όπου θα γιορτάζαμε οικογενειακά. Φέτος τα πράγματα ήταν πιο ζεστά στο γύρισμα, γιατί πλέον γνωρίζω και το χιούμορ του Αντώνη Αντωνίου» αναφέρει στη «δημοκρατία» η ηθοποιός.
Τι γεύση τής έχει αφήσει, όμως, η επιτυχημένη σειρά; «Για μένα, που είμαι 21 χρόνια ηθοποιός, είναι παρήγορο που μια σειρά σαν το “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” έκλεισε τέσσερα χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας στη μικρή οθόνη και πάει για την πέμπτη στον Alpha».
Ξεγνοιασιά
«Μια σειρά που μέσα στην οικονομική κρίση χαρίζει ξεγνοιασιά στους Ελληνες, στηρίζει την ελληνική μυθοπλασία, ενώ στέκεται αξιοπρεπώς απέναντι στο τηλεοπτικό φαινόμενο του “Survivor”, το οποίο δεν θέλω να κρίνω αρνητικά ή θετικά, αλλά μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση πόσο επηρεάζει τα παιδιά. Ευτυχώς που με επιχειρήματα έχω πείσει τον οκτάχρονο γιο μου να κοιμάται νωρίς και να πηγαίνει σωστός στο σχολείο του.
Φυσικά ξέρει τους “Διασήμους” και τους “Μαχητές”, αλλά μέχρι εκεί. Στα παιδιά δεν μπορείς να απαγορεύσεις, αλλά μπορείς να εξηγήσεις».
Με αφορμή τη «Μουρμούρα» η Θεσσαλονικιά ηθοποιός δίνει τη δική της εξήγηση γι’ αυτό που δένει τα ζευγάρια μέσα στα χρόνια. «Στην περίπτωση της Βούλας και του Μηνά υπάρχει μεγάλη αγάπη και συνήθεια. Ουσιαστικά θα έλεγα ότι υπάρχει μια εξάρτηση. Η σχέση τους στηρίζεται, όμως, και στο χιούμορ. Είναι και οι δύο πειραχτήρια» τονίζει η γλυκιά ηθοποιός και συνεχίζει: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται ωραίες δουλείες στην τηλεόραση. Πέρυσι δουλέψαμε μαζί με τον Μάκη Παπαδημήτριου στο Mega, στη ρομαντική κομεντί “Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου”, η οποία πρόλαβε να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο των οκτώ επεισοδίων της. Υποδυόμουν την γκαφατζού γραμματέα του ήρωα και το απόλαυσα. Ηταν μια ωραία κωμωδία.
Πολλοί συνάδελφοί μου ταξιδεύουν λόγω της κρίσης στην Κύπρο για να βρουν δουλειά στην τηλεόραση. Και καλά κάνουν. Είναι ευλογία να έχεις δουλειά. Πάντως εγώ σε αυτή τη φάση δεν θα μπορούσα να το κάνω, γιατί έχω τη φροντίδα του παιδιού μου».
Οσο για την επόμενη καλλιτεχνική σεζόν, η Κατερίνα Λυπηρίδου θα βρίσκεται ξανά από τον Σεπτέμβριο στη Στέγη του Εθνικού Θεάτρου, στη θεατρική συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης «Ακυβέρνητες πολιτείες», που στηρίζεται στην τριλογία του Στρατή Τσίρκα.