«Εφυγε» πλήρης ημερών ο Mr. Agrino Eυθ. Πιστιόλας

Σε ηλικία 95 ετών έφυγε το περασμένο Σάββατο ο Ευθύμιος Πιστιόλας, ένας εκ των ιδρυτών της Agrino ΕΥ.ΓΕ ΠΙ-ΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε. Ο Ευθύμιος Πιστιόλας γεννήθηκε το 1922 στο Αγρίνιο και μαζί με τα αδέρφια του Ευστράτιο και Γιώργο το 1955 ίδρυσαν την εταιρία Αφοί Πιστιόλα – Ελληνικοί Ορυζόμυλοι. Το 1969 μετακόμισε στην Αθήνα και λάνσαρε στην αγορά το ρύζι Agrino με την πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία. Στη συνέχεια προχώρησε στη σύσταση δικτύου διανομών, με έδρα την Κυψέλη, και τα προϊόντα Agrino κατέκτησαν την ελληνική αγορά.

Τη δεκαετία του ’70 η μάρκα έκανε πρωτοποριακές διαφημιστικές δράσεις δίνοντας έμφαση στην κορυφαία ποιότητα και κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών. Λίγο αργότερα επέκτεινε την εταιρία δημιουργώντας δεύτερο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη (το πρώτο ήταν στο Αγρίνιο). Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παγκοσμίως. Ο Ευθύμιος Πιστιόλας μαζί με τη σύζυγό του Καίτη Πιστιόλα απέκτησε τρεις γιους και έξι εγγόνια, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα