Προκαταρκτική για Novartis χωρίς τους εμπλεκομένους

Κινδυνεύει να μετατραπεί σε φιάσκο, αφού κανείς από τους «9» της δικογραφίας δεν θα προσέλθει να καταθέσει στην επιτροπήΑβέβαιο παραμένει το μέλλον της προκαταρκτικής επιτροπής για τους «10» της Novartis, αφού η επιτροπή, εκτός από την αντιπολίτευση που αποχώρησε, κινδυνεύει πλέον να μείνει και άνευ αντικειμένου, μετά και τις νέες πληροφορίες που αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να προσέλθουν οι ενεχόμενοι στη δικογραφία που έχουν κληθεί για κατάθεση.

Αν και από την πρώτη στιγμή η προσέλευση δεν αναμενόταν να είναι και ιδιαιτέρως αθρόα, τελικώς όλα δείχνουν ότι κανείς από τους εννιά δεν θα έρθει στην προκαταρκτική. Υπάρχει δε πληροφορία ότι οι εμπλεκόμενοι δεν θα στείλουν καν γραπτό υπόμνημα, αλλά θα περιοριστούν σε μια από κοινού λιτή επιστολή μισής σελίδας, στην οποία θα αναφέρουν ότι αρνούνται να εκφράσουν γνώμη επί διαδικαστικών ζητημάτων και επί της αρμοδιότητας της επιτροπής, και θα ζητούν την κλήτευσή τους σε ακρόαση επί της ουσίας μετά την κλήση μαρτύρων. 

Πάντως, επιστολή έστειλε ήδη ο ένας εκ των εννιά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην οποία κάνει λόγο για πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων. «Δεν πρόκειται να προσέλθω» ξεκαθαρίζει, δηλώνοντας ότι η «άρνηση» της κυβέρνησης στην κλήση μαρτύρων «ανέδειξε στο πανελλήνιο την ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση».

Ο Λοβέρδος

Ο κ. Λοβέρδος αφήνει, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο αυτοπρόσωπης παρουσίας του, αν η κυβέρνηση δεχθεί να «ανταποκριθεί η επιτροπή στον συνταγματικό της ρόλο». Στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε με επιστολή ο πρόεδρος της επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας, στην οποία αναφέρει ότι «απορρίπτει τόσο τους ισχυρισμούς όσο και τις ύβρεις και διαμαρτύρεται έντονα για αυτές».

Σε ανάλογο κλίμα και το tweet του Γιώργου Αμυρά, ο οποίος τόνισε ότι το Ποτάμι είναι έτοιμο να επιστρέψει αν η πλειοψηφία δεχθεί να ερευνηθεί το σκάνδαλο στην ουσία του. «Ιδού η Novartis, ιδού και το πήδημα» όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα, πάντως, με τον προγραμματισμό στον οποίο προχώρησαν τα εναπομείναντα μέλη της επιτροπής, οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Ανδρέας Λυκουρέντζος καλούνται την ερχόμενη εβδομάδα για «παροχή εξηγήσεων» και για την έκφραση γνώμης αναφορικά με την αρμοδιότητα της επιτροπής.

Σημειώνεται ότι στην επιτροπή έχει ήδη κληθεί και προσέλθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις ενστάσεις του που είχε αποστείλει γραπτώς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα