Κοίτα ποιοι τολμούν να μιλούν για ήθος!

Οι υπάλληλοι του… ΔΟΜ, οργιάζοντας σε δουλικότητα απέναντι στο υπόδικο νέο αφεντικό τους, κάνουν το άσπρο μαύρο με αφορμή την αίτηση του «Δημοκρατικού Τύπου» για τη ρύθμιση των οφειλών του σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμείαΟι εκδότες μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι αμαρτίες του διαπλεκόμενου και με θλιβερό ρόλο στην πολιτική και δημοσιογραφική ιστορία συγκροτήματος συνεχίζονται. Οι άνθρωποι που υπηρέτησαν με συνέπεια στο τέλος το καθεστώς Ψυχάρη (και όχι μόνο), που άφησε χρέη 200 και πλέον εκατομμύρια και τους περισσότερους από τους εργαζομένους του απλήρωτους, άλλαξαν αμπάρια και ως μούτσοι της νέας διαπλοκής συνεχίζουν τον κατήφορο εφαρμόζοντας τις εντολές του νέου υπόδικου αφεντικού τους. Οι ξοφλημένοι νταβατζήδες τού χθες, που κατάπιαν τα γραφόμενά τους για τον Μαρινάκη (φωτό) και για την υπόθεση «Noor 1» παθαίνοντας… αμνησία, θέλουν να παραδώσουν και μαθήματα ηθικής και επιχειρηματικότητας. 

Για τον διαχρονικό βρόμικο ρόλο του ΔΟΛ και τους Καματερούς της δημοσιογραφίας και της διαπλοκής θα ασχοληθούμε εκτενώς προσεχώς, αλλά να μιλάνε οι άνθρωποι του… ΔΟΜ για ήθος χωρίς να έχουν απεξαρτηθεί από τη νοσηρή κατάσταση που τους οδηγεί το νέο αφεντικό τους είναι ο ορισμός της γραφικότητας. Οργιάζοντας σε δουλικότητα, κάνουν το άσπρο μαύρο με αφορμή την αίτηση του Δημοκρατικού Τύπου για τη ρύθμιση των χρεών του σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, όπως έχουν κάνει εκατοντάδες εταιρίες και χιλιάδες πολίτες, θεωρώντας ότι έτσι θα μας φοβίσουν και θα μας απειλήσουν.

Αποτελεί κατάντια ο εκδότης (!) που έκλεισε εφημερίδες σε χρόνο ρεκόρ και μάλιστα για να γλιτώσει τις αποζημιώσεις λίγων χιλιάδων ευρώ πριν από την ώρα τους και συνεχίζει να τρομοκρατεί τους εργαζομένους με σωρεία απολύσεων να θεωρεί ότι όλοι φουμάρουμε τον ίδιο… καπνό. Περισσεύει, όπως φαίνεται, το θράσος των ιθυνόντων του συγκεκριμένου ομίλου, που προχωρά σε υποδείξεις και κατακρίνει τις ενέργειες των ανταγωνιστών αντί να κοιτάξει τα του οίκου του.

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο υπόδικος επιχειρηματίας τη διαχείριση των μέσων του συγκροτήματος («ΤΟ ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ», περιοδικές εκδόσεις, in.gr, tovima.gr, tanea.gr), τα μοναδικά… νέα του ομίλου είναι οι απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει βουήξει ο τόπος για συμβάσεις ξεφτίλας και ντροπής που έκαναν στους εργαζομένους, στους οποίους δεν αναγνώρισαν ούτε την προϋπηρεσία τους. Για να μην αναφερθούμε στην αθλιότητα και την αλητεία με το λουκέτο στο BHMA FM και τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδιναν, τα κόλπα με τις κυκλοφορίες που καταγγέλλονται από την ώρα που πήρε το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου και άλλα πολλά. Την τελευταία εβδομάδα έγινε γνωστό ότι έγιναν 12 νέες απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών στο «ΒΗΜΑ» και στα «ΝΕΑ», που φυσικά έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που έγιναν τον περασμένο μήνα. Βλέπετε, ο… ευαίσθητος και φιλάνθρωπος επιχειρηματίας έπρεπε να κλείσει σπίτια για να κάνει δωρεές.

Με τρόπο ανήθικο, στο άρθρο αφήνεται να εννοηθεί ότι ο «Ομιλος Φιλιππάκη» έχει επιλέξει συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση (!), με απώτερο στόχο να έχει ευνοϊκή μεταχείριση ως προς τις υποχρεώσεις του. Την ίδια ώρα, βέβαια, λησμονούν ότι οι ίδιοι έχουν καταντήσει γραφείο Τύπου  υπόδικων επιχειρηματιών. Γι’ αυτό δεν έγραψαν ποτέ για τα «κατορθώματα» του κ. Ψυχάρη. Γι’ αυτό δεν έγραψαν κουβέντα για την πρόσφατη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά που απέρριψε στα τέλη Ιουλίου τις ενστάσεις ακυρότητας του Βαγγέλη Μαρινάκη και των τριών συνεργατών του, στην άσκηση διώξεων για την υπόθεση του αμαρτωλού ναρκόπλοιου «Noor 1».

Η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Πειραιά και πλέον ακολουθεί η κύρια ανάκριση. Αλλωστε, στην υπόθεση του πλοίου με τους 2,1 τόνους ηρωίνης εξακολουθούν να υπάρχουν σκοτεινά σημεία, με… περίεργους θανάτους και ανθρώπους που αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αλλά ξεχάσαμε, αυτά τα έγραφαν τα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ» προτού αλλάξουν αφεντικό. Τώρα επικρατεί πλέον ο νόμος της Καμόρας και της σιωπής.

Θέλουμε, λοιπόν, να τους διευκρινίσουμε, αν το θολωμένο μυαλό τους (…) τούς επιτρέπει να σκέφτονται ακόμα, ότι η μόνη πολιτική επιλογή των εφημερίδων μας είναι ο σεβασμός στην ενημέρωση και στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, όπως και η πιστή τήρηση των αρχών της διακήρυξης έκδοσης της «δημοκρατίας». Θέλουμε, επίσης, να ξέρουν όλοι οι «φίλοι» μας ότι τα καλύτερα έρχονται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα