Καταγγελίες-σοκ: Ανοχύρωτες πόλεις στον ιό του Δυτικού Νείλου

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση και την περιφερειάρχη που δεν έκανε εγκαίρως ψεκασμούς για τα κουνούπια στην ΑττικήΣτην κυβέρνηση και την Περιφέρεια ρίχνει η ΠΟΕΔΗΝ την ευθύνη για την ανησυχητική εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου στις περιοχές της Αττικής. Συνολικά, 17 νέα περιστατικά λοίμωξης και τρεις θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, γεγονός που καταδεικνύει ότι η επιδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχουν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, και όχι οι ψεκασμοί που θα έσωζαν ζωές. Η Περιφέρεια Αττικής δεν φρόντισε να κάνει τους κατάλληλους ψεκασμούς στην περιοχή ευθύνης της, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων. Ούτε τώρα ευαισθητοποιείται για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «πολλά είναι τα κρούσματα ασθενών που προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου και νοσηλεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία. Από τη δυτική Αττική μόνο στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί περί τα 10 περιστατικά, εκ των οποίων οι δύο κατέληξαν από την περιοχή των Μεγάρων». Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι πολλές περιοχές της δυτικής Αττικής έχουν τεθεί σε επιτήρηση και επιφυλακή, όπως επίσης και περιοχές σε Πειραιά – Νίκαια, Κορυδαλλό, Δραπετσώνα, Σαλαμίνα.

Ελλειψη αίματος

Επίσης, εκτιμά ότι θα υπάρξει πρόβλημα σε επάρκεια αίματος, «καθότι απαγορεύτηκαν οι αιμοληψίες στους κατοίκους των άνω περιοχών που έχουν τεθεί σε επιτήρηση. Μάλιστα στα νοσοκομεία Θριάσιο και Νίκαια ουσιαστικά έχουν σταματήσει οι αιμοδοσίες». Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από την αρχή του καλοκαιριού έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 60 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Από τους ασθενείς που διαγνώστηκαν με τη νόσο, οι 48 παρουσίασαν εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή και οξεία χαλαρή παράλυση, και 12 είχαν ήπιες εκδηλώσεις, που έμοιαζαν με αυτές μιας ίωσης (εμπύρετο νόσημα). Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν και τρεις θάνατοι από τη νόσο σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα