«Απειλούν τη ζωή προστατευόμενου μάρτυρα της Novartis»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση της Novartis κρούει η αμερικανική πλευρά, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά με δηλώσεις του ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σαράκης υποστήριξε πως «υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας» των αμερικανικών Αρχών με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Υπάρχει ένα θέμα για την ασφάλεια ενός προσώπου που έχει συνεργαστεί με τις αμερικανικές Αρχές. Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας για συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το νομικό σύστημα των αμερικανικών Αρχών είναι χτισμένο πάνω στον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, αυτόν που λέμε πληροφοριοδότη, και δίνουν τις αναγκαίες εγγυήσεις για την ασφάλειά του ακριβώς για να μπορέσουν να στηρίξουν την έρευνά τους» τόνισε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος και συμπλήρωσε πως οι «εάν υπάρξει κίνδυνος για την ασφάλεια του συγκεκριμένου προσώπου, θα αποσυρθούν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και θα υπάρξει πρόβλημα στη συνέχιση της αμερικανικής έρευνας».

Ο Παύλος Σαράκης, συνήγορος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, τόνισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καθυστερήσει: «Τι κάνει η ελληνική εισαγγελία; Εχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Ακούω διάφορες διαρροές ότι ευθύνονται οι Αμερικανοί. Σας διαβεβαιώ ότι δεν ευθύνονται οι Αμερικανοί. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πώς σκέφτονται οι αμερικανικές Αρχές και ότι έχουν μείζονα προτεραιότητα αυτή την υπόθεση».

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι καθυστερήσεις στην ελληνική έρευνα έχουν εύλογα «γεννήσει» απορίες, καθώς νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι υπάρχουν ήδη επαρκή στοιχεία για την άσκηση ποινικών διώξεων. «Η εισαγγελία δεν αναζητά τεκμήρια ενοχής ή αθωότητας, αλλά αναζητά ενδείξεις για την άσκηση ποινικής διώξεως» δήλωσε άλλωστε στην ΕΡΤ ο κ. Σαράκης. Ακόμη, ο δικηγόρος έκανε γνωστό ότι οι Αμερικανοί ήρθαν σε επικοινωνία με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ποιος είναι άραγε ο «εγκέφαλος»;

Η δήλωση του κ. Σαράκη ότι προστατευόμενος μάρτυρας αποτελεί στόχο είναι εξαιρετικά σοβαρή. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος οργανώνει την εξόντωση ή τη δολοφονία του μάρτυρα; Η εμπλεκόμενη εταιρία Novartis έχει πληρώσει πολύ μεγάλα πρόστιμα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, επομένως ουσιαστικά «καθάρισε».
Αρα ο «εγκέφαλος» είναι φυσικό πρόσωπο… Για να φιλοδοξεί να «σπάσει» την προστασία του FBI, προφανώς έχει ισχυρές προσβάσεις και πολύ χρήμα… Αλλη μία απόδειξη ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι τεραστίων διαστάσεων.

Δ. Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα