Συμφωνία $1,65 δισ. Μαρινάκη με ναυτιλιακό όμιλο στις ΗΠΑ
Τη σύναψη συμφωνίας, μέσω της οποίας συγχωνεύεται ο στόλος των δεξαμενόπλοιων των εταιριών Capital Product Partners, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, και Diamond Shipping, συμφερόντων Wilbur Ross, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες Η δεσμευτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο εταιρίες προβλέπει την απόσχιση των δραστηριοτήτων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων της Capital Product Partners, η οποία θα εισφερθεί σε ξεχωριστή εισηγμένη εταιρία, η οποία στη συνέχεια θα συγχωνευτεί με την Diamond Shipping, με τη συναλλαγή να προβλέπεται να γίνει με ανταλλαγή μετοχών.
Η συνολική αξία της συναλλαγής αποτιμάται στα 1,65 δισ. δολάρια, ενώ η νέα εταιρία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες ναυτιλιακές με δραστηριότητα στα τάνκερ, με 68 δεξαμενόπλοια.
Σημειώνεται ότι η CPLP θα διαθέσει στο νέο σχήμα 22 τάνκερ MR και τρία Suezmax, ενώ οι μέτοχοί της θα λάβουν premium περίπου 11% της αξίας του στόλου, με δεδομένο ότι η συγχώνευση επιτρέπει στην Diamond Shipping να εισαχθεί άμεσα στο χρηματιστήριο.

