«Η Τουρκία θέλει δική της όλη την Κύπρο»

Ανησυχεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με τις βλέψεις της Αγκυρας στη ΜεγαλόνησοΤελικός στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει ολόκληρη την Κύπρο… Αυτό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σημειώνοντας μάλιστα ότι η Αγκυρα δεν προτίθεται να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού. 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος προέβη στην εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί και έχει θέσει στην τωρινή θητεία του τον στόχο να επιλύσει το Κυπριακό, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό δεν εξαρτάται από τον ίδιο, καθώς η Τουρκία δεν είναι ακόμη έτοιμη. Μάλιστα, ανέφερε ότι επιθυμία και στόχος της Αγκυρας είναι κάποτε να πάρει ολόκληρη την Κύπρο! 

Η Τουρκία, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, λέει ότι επιθυμεί μια ομοσπονδιακή λύση, αλλά «κακά τα ψέματα, λέει ομοσπονδία, αλλά εννοεί συνομοσπονδία υπό τη χείριστη μορφή της». 

Πρόσθεσε ότι ο κυπριακός λαός δεν θα πρέπει να ξεχνά πως η Τουρκία τροχοδρόμησε και έχει φέρει περισσότερους από 300.000 εποίκους με στόχο να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση της Μεγαλονήσου. Σημείωσε δε ότι όταν «θα γίνουν οι Τούρκοι περισσότεροι από εμάς, τότε θα αξιωθεί να κάνει δημοψήφισμα και θα μας λέει “ό,τι θέλει ο λαός”». Επιπρόσθετα, είπε πως το μάθημά τους το ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι γιατί έχουν πάρει πολλά εδάφη που δεν ήταν δικά τους και, δυστυχώς, σήμερα είναι… 

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι το Κυπριακό δεν τελεσφορεί και είπε: «Δεν πιστεύω να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού το νέο έτος». Επισήμανε, ωστόσο, ότι εκείνο που πρέπει να γίνει είναι ο κυπριακός λαός να εργαστεί σωστά, προγραμματισμένα, ούτως ώστε μέσα στα τόσα αρνητικά να έχουμε και ένα θετικό, την οικονομική ανάπτυξη, καθώς «χωρίς οικονομικό υπόβαθρο ο αγώνας μας δεν θα είναι επιτυχημένος». Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι ο κλήρος είναι κοντά στον κυπριακό λαό, ενώ οι ναοί είναι κατάμεστοι και τις Κυριακές και τις γιορτές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα