Χρηματιστήριο: Ανοίγουν την πόρτα για τους μικρομεσαίους!

Τον δρόμο για την εισαγωγή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών φιλοδοξεί να ανοίξει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά άμεσα στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και με το Χρηματιστήριο Αθηνών για την ανάπτυξη του προγράμματος προετοιμασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να δουν τις μετοχές τους να τίθενται υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο.

Στόχος είναι, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, να καταστούν εφικτές η υποστήριξη προεγγραφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για εγγραφές εταιρικών χρεογράφων και αρχικής δημόσιας προσφοράς. Επίσης, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω της ελληνικής κεφαλαιαγοράς των ΜμΕ και την ώθηση εκδόσεων εταιρικών ομολόγων.

Το μνημόνιο συνεργασίας αναμένεται να υπογραφεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο το πρωί, 7 Φεβρουαρίου, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα