Αστυνομικοί στα κάγκελα: «Γίναμε μετανάστες στη χώρα μας»

Στα όρια έχουν φτάσει λόγω του Προσφυγικού άνδρες της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων ΘεσσαλονίκηςΔυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι αστυνομικοί μπροστά από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ) αναφορικά με τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού που υφίστανται λόγω του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού, ζητώντας παράλληλα ενίσχυση της υπηρεσίας λόγω αυξημένων αναγκών.

«Είμαστε εργαζόμενοι και όχι αναλώσιμοι» και «Μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα» έγραφαν τα πανό των αστυνομικών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της ΔΑΕΘ με προσωπικό, τη μείωση των δυνάμεων που απασχολούνται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την ενίσχυση των αστυνομικών με είδη ατομικής προστασίας, όπως κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.ά.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης επισήμανε ότι «διμοιρίες από τη Θεσσαλονίκη μετακινούνται διαρκώς σε όμορες αστυνομικές διευθύνσεις για μέτρα τάξης σε κάθε είδους εκδηλώσεις και κάθε 28 ημέρες αποσπώνται σε νησιά για τις ανάγκες του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού, με διάρκεια απόσπασης 15 ημέρες. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν καταστήσει τους αστυνομικούς μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα. Δυστυχώς, η συνεχής αποδυνάμωση της Διεύθυνσης και η επιφόρτισή της με κάθε είδους πάρεργο δεν στάθηκαν αρκετές για να ενισχυθεί η ΔΑΕΘ, μέσω των 100 θέσεων στις έκτακτες μεταθέσεις».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαϊρίδης, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 17 διμοιρίες, εκ των οποίων τέσσερις είναι μόνιμα εγκατεστημένες στα νησιά και όταν γίνονται κάποιες αλλαγές, πάνω από το 50% των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται εκτός νομού!

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς δεν λέμε να μη συμβάλουμε σε ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα, αλλά θα πρέπει και η φυσική ηγεσία να ενισχύει την υπηρεσία» τόνισε ο ίδιος.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν: «Ακόμα και ο ελάχιστος αριθμός αστυνομικών που μετακινήθηκε στη Διεύθυνση με τις εσωτερικές μεταθέσεις τοποθετήθηκε αποκλειστικά σε επιτελικές θέσεις. Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει εξαντλήσει κάθε μέσο για την άμβλυνση των προβλημάτων και τη διευκόλυνση του προσωπικού της ΔΑΕΘ. Εντούτοις, προς λύπη όλων μας, αποδεικνύεται ότι κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στις οικογένειες των εργαζομένων».

Ο Δήμος Αθηναίων ανακαινίζει 320 σπίτια για τους «λαθραίους»

Μεγάλη η σπουδή του Δήμου Αθηναίων να παρέχει στέγη και υπηρεσίες στους αιτούντες άσυλο σε αντίθεση με την αδιαφορία που έδειχναν όλα τα χρόνια των Μνημονίων για τους Ελληνες αστέγους, καθώς, σύμφωνα με απόφαση, προχωρά στην ανακαίνιση 320 διαμερισμάτων.

Η ενέργεια αυτή του δήμου έρχεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Παροχή στέγασης και υπηρεσιών για αιτούντες άσυλο» και υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου. Αυτή η εταιρία με τη σειρά της ανέθεσε ήδη τις εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης στα 320 διαμερίσματα, που θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2019.

Το κόστος των εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ συν τον ΦΠΑ, ενώ το κόστος ανακαίνισης, όπως, για παράδειγμα, να τοποθετηθούν πλακάκια, θα ανέλθει περίπου στο ίδιο ποσό.

Υπάρχει, όμως, κι άλλη σύμβαση για τις 320 μισθωμένες κατοικίες και η οποία αφορά την επισκευή και την αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου, ποσό που θα φτάνει τα 20.000 ευρώ συν τον ΦΠΑ. Τεχνικό γραφείο αντί του ίδιου ποσού θα εκτελέσει γενικές εργασίες επισκευής και συντήρησης στα διαμερίσματα, ενώ έχει αποφασιστεί και η τοποθέτηση γυψοσανίδων και εσωτερικών χωρισμάτων.

Φυσικά, ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να αφήσει και τους αιτούντες άσυλο να κατοικούν σε έναν άθλιο εξωτερικό χώρο και για αυτό έχουν ανατεθεί σε εταιρία η επισκευή και η συντήρηση των εξωτερικών επιφανειών των κατοικιών που έχουν υποστεί φθορές.

Οι 320 κατοικίες βρίσκονται στον Δήμο Αθηναίων, στους Δήμους Ζωγράφου, Δάφνης, Αγίου Δημητρίου, Καλλιθέας, Βύρωνα, Αιγάλεω, Νέας Σμύρνης και Μοσχάτου – Ταύρου. Η παραπάνω δαπάνη θα καλυφθεί από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, μέσω της χρηματοδότησης που έχει λάβει από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα