Θετικά νέα για φάρμακο κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα!

Ερευνητική προσπάθεια για την παρασκευή σκευάσματος (έως τον Ιούλιο) με τη δραστική ουσία κολχικίνη

Αισιόδοξα μηνύματα στέλνει στη χώρα μας και σε όλο τον πλανήτη μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι «χτυπούν» τον κορονοϊό και δίνουν ελπίδες για φάρμακο σε τρεις μήνες από τώρα! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας Θεόδωρο Τρύφωνα, υπάρχουν ελπίδες έως τον Ιούλιο να έχουμε φάρμακο στην Ελλάδα, καθώς είναι σε εξέλιξη οι κλινικές μελέτες για την καταπολέμηση του κορονοϊού και των επιπτώσεών του.

«Υπάρχει μία ελληνική ερευνητική προσπάθεια, η μελέτη Greco 19, η οποία ερευνά το φάρμακο με τη δραστική ουσία κολχικίνη για πιθανές επιπτώσεις και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει επιπτώσεις στην καρδιά και στους πνεύμονες από τον κορονοϊό και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αποτελέσματα για αυτήν τη μελέτη και για άλλες μελέτες θα έχουμε μέσα σε δύο μήνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στον Σκάι, για να προσθέσει αμέσως μετά:

«Κάποια φάρμακα θα μπουν στα θεραπευτικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούν οι γιατροί, για να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες φάσεις της θεραπείας του κορονοϊού… Ηδη, μάλιστα, ερευνώνται σε ασθενείς».

Για ελπιδοφόρα μηνύματα από κλινικές μελέτες που γίνονται διεθνώς, με τη συμμετοχή και της χώρας μας, για το νέο και πολλά υποσχόμενο θεραπευτικό σχήμα με ενδοφλέβια χρήση ρεμντεσιβίρης σε ασθενείς με κορονοϊό μίλησε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσής του προς τους ιατρικούς συντάκτες.

«Θέλουμε οι ασθενείς μας να μπορούν να ωφεληθούν από τις αναδυόμενες θεραπείες, οι οποίες είναι διαθέσιμες στη χώρα μας με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος είναι οι κλινικές μελέτες με το φάρμακο στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία στη χώρα μας, ο δεύτερος είναι δωρεάν πρόγραμμα διευρυμένης πρόσβασης σε αλλά τέσσερα επιλεγμένα νοσοκομεία και μέσω της μελέτης “Αλληλεγγύη” του ΠΟΥ, η οποία σύντομα θα αρχίσει σε άλλα τρία νοσοκομεία της χώρας.

Φαίνεται ότι η εν λόγω θεραπεία δείχνει μία αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 68%, ακόμα και στα σοβαρά περιστατικά» είχε αποκαλύψει ο κ. Τσιόδρας, επικαλούμενος δημοσίευμα ενός από τα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, του «The New England Journal of Medicine». Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε ακόμη στη χρήση ορού αντισωμάτων από ασθενείς που νοσούσαν από τον Covid-19, λέγοντας ότι χρειάζεται να περάσουν 14 ημέρες από την ημέρα που θα έχουν αποθεραπευτεί, για να είναι «καθαροί» και να μπορούν να δώσουν αντισώματα σε ασθενείς που περνούν βαριά τη λοίμωξη του κορονοϊού.

«Ίσως είναι μία θεραπευτική προσέγγιση που είναι ωφέλιμη, όχι μόνο σε προχωρημένο στάδιο, αλλά και στο αρχικό στάδιο της νόσου» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος ωστόσο εξήγησε ότι αυτό το πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί στη χώρα μας, αλλά δεν πρέπει να το δει κάποιος ως κάτι σίγουρο.

«Χρειάζονται χρόνος και αποτελέσματα προκειμένου να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου» προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img
spot_img