Στη φυλακή οι Κουτσολιούτσοι της Folli Follie για την απάτη

FOLLI FOLLIE: Η Καίτη Κουτσολιούτσου αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν χθες ο πρώην πρόεδρος της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του πρώην CEO του ομίλου Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην ανακρίτρια η οποία ερευνά το σκάνδαλο. Η σύζυγος και μητέρα αντίστοιχα Καίτη Κουτσολιούτσου, που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, κατέρρευσε και ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε την απόφαση για τον σύζυγο και τον γιο της.

Οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων άρχισαν λίγο μετά τις 9 το πρωί και η διαδικασία ολοκληρώθηκε σχεδόν 11 ώρες αργότερα. Οι Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου κλήθηκαν να απαντήσουν στις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Πρώτος στο γραφείο της 35ης τακτικής ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου μπήκε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέλαβε μέρος της ευθύνης, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι προσπάθησε να στηρίξει τον όμιλο Folli Follie ακόμα και με δικά του χρήματα και ότι όλες οι πράξεις του είχαν τον ίδιο στόχο. Υποστήριξε ακόμα ότι η εταιρία έχει αξία ύψους 800.000.000 ευρώ και καθαρή θέση άνω των 70.000.000 ευρώ. Παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις, αλλά υποστήριξε ότι αυτό συνέβη στην προσπάθεια στήριξης της εταιρίας.

Τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο γιος του Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος ήταν ο δεύτερος που μπήκε στο γραφείο της ανακρίτριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε το βαρύτατο κατηγορητήριο, ενώ την ίδια γραμμή ακολούθησε και η μητέρα του Καίτη Κουτσολιούτσου, η οποία κατηγορείται για απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χειραγώγηση.

Οι απολογίες ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ. Η αγωνία ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των κατηγορουμένων καθώς άρχισαν να περνούν στο γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων Νίκου Ορνεράκη προκειμένου να απαντήσουν και στις δικές του ερωτήσεις για τους καταγγελλόμενους πλαστούς ισολογισμούς της εταιρίας, την εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού και τις πλαστογραφίες τραπεζικών εγγράφων που περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Συνολικά στην υπόθεση Folli Follie αντιμετωπίζουν κατηγορίες 30 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία ο οικονομικός διευθυντής, ο διευθυντής λογιστηρίου και τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατά την επίμαχη περίοδο. Η δικογραφία αριθμεί χιλιάδες σελίδες και η πρώτη ποινική δίωξη ασκήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους έχουν απολογηθεί ήδη και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αντίδραση Κούγια

Άμεση ήταν η αντίδραση του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του Ιωάννη Μπεγιέτη, πρώην CFO της Folli Follie Group Sourcing LTD (FFGS), θυγατρικής της εταιρίας Folli Follie. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος θεωρήθηκε αγνώστου διαμονής και δεν κλήθηκε να απολογηθεί.

«Αυτό αφήνει εντελώς ελεύθερο το πεδίο στους μεγαλομετόχους της Folli Follie να αναπτύξουν τους δικούς τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, χωρίς τις θέσεις του πρώην CFO της εταιρίας FFGS» επισημαίνει ο γνωστός ποινικολόγος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα