Η ώρα των απολογιών για τους 12 απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ο επιχειρηματίας στους δικαστές: «Γι’ αυτούς που έχουν μεταμεληθεί, δείξετε επιείκεια»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για την απαγωγή του 56χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οποία διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Το περασμένο Σάββατο άρχισαν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν κρατήσει όμηρο τον γιο του «βασιλιά των πλαστικών Κρήτης» από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2017.
Ομως, λόγω παρέλευσης ωραρίου, η διαδικασία διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, θα ακολουθήσουν η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, και εν συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να εκδώσει την ετυμηγορία του.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό είχε αρχίσει με την κατάθεση του 56χρονου επιχειρηματία, ο οποίος μίλησε για την ημέρα της απαγωγής του, όταν το βαν των απαγωγέων εμβόλισε το αυτοκίνητό του και με την απειλή ενός Καλάσνικοφ τον επιβίβασαν σε άλλο αυτοκίνητο για να τον μεταφέρουν σε ένα από τα κρησφύγετά τους. Ωστόσο, έκπληξη είχε προκαλέσει με όσα είχε πει για τους απαγωγείς του, καθώς υποστήριξε ότι όλοι τους του συμπεριφέρθηκαν με ευγένεια. Είχε σταθεί, μάλιστα, σε τέσσερα άτομα, τα οποία στάθηκαν δίπλα του και τον βοήθησαν να παραμείνει υγιής σωματικά και ψυχικά, όπως είπε.

Στο τέλος της κατάθεσής του, ο 56χρονος είχε ζητήσει από το δικαστήριο να δείξει επιείκεια σε όσους από τους απαγωγείς έχουν δείξει μεταμέλεια, προκαλώντας για ακόμα μια φορά συγκίνηση με τη μεγαλοψυχία του! Συγκεκριμένα, όταν ο πρόεδρος της έδρας τού είπε ότι μπορούσε να αποχωρήσει, εκείνος του ζήτησε να του επιτρέψει να κατεβάσει τη μάσκα που φορούσε. Αμέσως μετά, ανέφερε χαμογελώντας:

«Δείτε με, είμαι πολύ καλά σήμερα και επιτρέψτε μου να πω πώς νιώθω. Σας παρακαλώ, ιδιαίτερα γι’ αυτούς τους κατηγορουμένους που έχουν δείξει μεταμέλεια, να δείξετε και εσείς επιείκεια στον καταμερισμό της ποινής»! Σε πρώτο βαθμό είχαν επιβληθεί σε όλους τους κατηγορουμένους βαριές ποινές, 11 έως 26 ετών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα