Αγώνας εθελοντών στην Κρήτη για να ανακαινιστούν τα παιδικά δωμάτια που καταστράφηκαν από πλημμύρες

Την έμπρακτη αλληλεγγύη της σε οικογένειες του δήμου Χερσονήσου, στην Κρήτη, δείχνει η εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι (Άνθρωποι της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια) πραγματοποιώντας μια διαδικτυακή καμπάνια για να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να ανακαινίσει τα παιδικά δωμάτια σε τέσσερα σπίτια τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πλημμύρες που «χτύπησαν» με σφοδρότητα την περιοχή στις αρχές Νοεμβρίου.

  • Από την Γιώτα Φλώρου

Ο στόχος, όπως λέει στην «δημοκρατία» ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας, Σαράντης Σιμάκης, είναι να συγκεντρωθούν περίπου 9 χιλιάδες ευρώ καθώς στα παιδικά δωμάτια θα γίνει ολική αναμόρφωση. «Δεν πρόκειται για έναν εύκολο στόχο», συμπληρώνει ο κ. Σιμάκης, «ωστόσο, θεωρήσαμε ότι σαν ενεργοί πολίτες και σαν ομάδα ήταν υποχρέωση μας βοηθήσουμε. Πρέπει να υπάρχει η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά».

Ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας, Σαράντης Σιμάκης

Πάντως, όπως προσθέτει ο ίδιος, εκτός από τα χρήματα η βοήθεια που δέχεται η ομάδα θα μπορούσε να είναι σε ανταποδοτικό επίπεδο, δηλαδή, μια επιχείρηση να καλύψει τις ανάγκες για τα έπιπλα ή τις ηλεκτρικές συσκευές ενός παιδικού δωματίου.

Η εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι δρα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Δεκέμβριο του 2011 με τα μέλη της να ξεπερνούν τα 200 και τις δράσεις να είναι περισσότερες από 80. Κύριοι στόχοι της ομάδας είναι η κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η προστασία του περιβάλλοντος. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει ξεκινήσει το πρότζεκτ της ανακαίνισης παιδικών δωματίων σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη. «Επιλέξαμε να φτιάχνουμε παιδικά δωμάτια γιατί ως ενήλικες θεωρούμε ότι στα παιδιά υπάρχει ελπίδα. Πρέπει το δωμάτιο τους να είναι πηγή γνώσης και έμπνευσης, η θερμοκοιτίδα τους. Για τα παιδιά πρέπει να προσπαθούμε λίγο παραπάνω, να τους παρέχουμε, αυτό που είτε ηθελημένα είτε όχι οι γονείς τους δεν μπορούν να παρέχουν», αναφέρει ο κ. Σιμάκης.

Η εθελοντική ομάδα μετά από δράση τον περασμένο Οκτώβριο

Ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας βρέθηκε στον δήμο Χερσονήσου περίπου μια εβδομάδα μετά τις πλημμύρες και οι ιστορίες που άκουσε από τα χείλη των κατοίκων οι οποίοι, όπως του είπαν, «σώθηκαν την τελευταία στιγμή» ήταν συγκλονιστικές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας οικογένειας η οποία έμενε σε ένα ημιυπόγειο σπίτι και είδε μέσα σε ένα λεπτό το σπίτι να πλημμυρίζει με νερό που ξεπέρασε κατά πολλούς πόντους το ένα μέτρο. «Φανταστείτε πως ο πατέρας με τον γιό κρατούσαν την κεντρική πόρτα για να μην μπει και άλλο νερό μέσα, για να μπορέσουν η γυναίκα και τα άλλα παιδιά να βγουν έξω από άλλο παράθυρο…», αναφέρει ο ίδιος.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει, ώστε να καλυφθεί ο στόχος της ομάδας μέσω της παρακάτω ιστοσελίδας: www.giveandfund.com/giveandfund/project/ataxtoi-kriti

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα