Έως το Σάββατο οι αποφάσεις για λιανεμπόριο και εκκλησίες

Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων

Αλλαγές στο ωράριο και στο όριο απαγόρευσης στις μετακινήσεις λόγω του ανοίγματος των καταστημάτων εν όψει της χριστουγεννιάτικης περιόδου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ το αργότερο ως το Σάββατο θα ληφθούν οι αποφάσεις για το πότε και πώς θα ανοίξουν τόσο τα μαγαζιά όσο και οι εκκλησίες.

Ήδη χθες το πρωί έγινε μια πρώτη σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες, ώστε η κυβέρνηση να καταλήξει στο σχέδιο ανοίγματος της αγοράς, που, όπως επανέλαβε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δεν αποκλείεται να καθυστερήσει κι άλλο. Κι αυτό γιατί υπάρχει μεν πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, αλλά δεν είναι ικανοποιητική και η βελτίωση που παρατηρείται είναι αργή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα σε περιοχές που έχουν λιγότερα κρούσματα από άλλες και επανέλαβε ότι δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Επίσης, ξεκαθάρισε πως, όταν αποφασιστεί να ανοίξουν τα μαγαζιά, θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία (σ.σ.: τώρα η νυχτερινή απαγόρευση είναι 21.00 με 05.00), για να διευκολυνθούν τόσο τα καταστήματα του λιανεμπορίου όσο και οι πολίτες που θα σπεύσουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές των εορτών. Αναζητείται, επίσης, μια λύση στο ωράριο για να μετακινηθεί ο κόσμος τις ημέρες των γιορτών, αλλά πάνω σ’ αυτό το θέμα ο κ. Πέτσας δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι φέτος τα Χριστούγεννα στα σπίτια πρέπει να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα.

Σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι την Τρίτη έγινε μια καλή (τηλε)συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και διαβεβαίωσε ότι κυβέρνηση και Εκκλησία είναι κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή, ώστε να είναι και οι δύο πλευρές ευχαριστημένες.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των δέκα ημερών που επιβάλλεται σε όσους Ελληνες έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό για τις γιορτές, μια απόφαση που έχει προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις. Τέλος, έκανε γνωστό ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις, λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα