Αποκάλυψη Bloomberg: Ουραγός της Ευρώπης η Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας

Παρά το αυστηρό lockdown που έχει επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και τους συχνούς πανηγυρισμούς των στελεχών της για το πόσο περίφημα διαχειρίζονται την πανδημία σε σύγκριση με τις άλλες χώρες, τα πράγματα, αντικρίζοντας κανείς την πραγματικότητα από το εξωτερικό, μοιάζουν κάπως διαφορετικά. Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει κάθε μήνα το πρακτορείο Bloomberg κατατάσσοντας τις χώρες ανάλογα με τη διαχείριση της πανδημίας, η Ελλάδα βρίσκεται στην 50ή θέση σε σύνολο 53 χωρών!

Μάλιστα, σε σχέση με τη λίστα του προηγούμενου μήνα, η χώρα μας έπεσε 19 θέσεις, ξεπερνώντας σήμερα μόνο το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό, που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η ταξινόμηση διαμορφώνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, το ποσοστό θνητότητας, η διαθεσιμότητα σε τεστ, η άμεση πρόσβαση σε εμβόλια, η αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας αλλά και οι βαθμοί ελευθερίας στη μετακίνηση των πολιτών. Η παράμετρος της προσβασιμότητας στο εμβόλιο προστέθηκε ως κριτήριο μόλις τον τελευταίο μήνα και, απ’ ό,τι φαίνεται, η χώρα μας δεν ξεκινάει καλά ούτε σε αυτό. Η Ελλάδα, λοιπόν, βρίσκεται στον πάτο της λίστας, κάτι που την καθιστά μία από τις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο λόγος που η Ελλάδα έπεσε 19 θέσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είναι λόγω της αύξησης των θανάτων αλλά και λόγω παράτασης του lockdown έως τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα