Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού και ο Βαρθολομαίος

Το είπε και το έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος εμβολιάστηκε χθες κατά του κορονοϊού στη δημόσια πανεπιστημιακή κλινική CAPA, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο παναγιότατος ευχαρίστησε το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής και στα πρόσωπά τους όλους τους συναδέλφους τους παγκοσμίως για την αυτοθυσία τους στον αγώνα για τη θεραπεία των ασθενών που προσβάλλονται από τον κορονοϊό. Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε να εμβολιαστεί σύντομα όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο φονικός ιός.

Ο κ. Βαρθολομαίος είχε δηλώσει απερίφραστα σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού: «Ασφαλώς και θα κάνω το εμβόλιο. Άλλωστε, θεωρώ ότι αυτό επιβάλλεται και από την ηλικία μου. Κοντεύω τα 81, οπότε ανήκω στις ηλικιακές ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούμε».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε τονίσει, ότι «δεν είναι μόνο θέμα ανάγκης ή επιλογής, αλλά και ευθύνης προς τον συνάνθρωπο». Μάλιστα, είχε επισημάνει ότι, ώσπου να αποκτήσει ανοσία μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή περισσότερων θανάτων από τον ιό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα