Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας απειλεί με εξώδικο τη «δημοκρατία» και ζητά να πούμε δημοσίως ψέματα!

Mε απειλές προς τους δημοσιογράφους της «δημοκρατίας» «απαντά» ο Παναγιώτης Αρκουμανέας του ΕΟΔΥ για τις αποκαλύψεις μας που αφορούν τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας. Αφού πρώτα υπέβαλε μήνυση κατά στελεχών της εφημερίδας μας, τώρα με εξώδικο απειλεί ότι θα επιδιώξει και αποζημίωση επειδή αποκαλύψαμε μια σοβαρή υπόθεση ψεύτικων κρουσμάτων κορονοϊού στην Κοζάνη, για την οποία παρενέβη μάλιστα η ελληνική Δικαιοσύνη και ξεσηκώθηκε η τοπική κοινωνία υποβάλλοντας μηνύσεις! Τέτοιο θράσος…

Στην εξώδικη διαμαρτυρία προς τη «δημοκρατία» ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και ο πρόεδρός του Παναγιώτης Αρκουμανέας για το δημοσίευμα με τίτλο «Αδιανόητα εγκλήματα του ΕΟΔΥ και στην Κοζάνη» που δημοσιεύτηκε στις 14/1/2021 υποστηρίζουν:

  1. Πως όσα στοιχεία περιλαμβάνονταν στο άρθρο αποτελούν ισχυρισμούς «και δήθεν “εκτιμήσεις”, με σαφή γενονοτικό πυρήνα» που «εμφανίζουν συνειδητά από μέρους σας και όλως ανεπαίσχυντα, το Ν.Π.Ι.Δ. του Ε.Ο.Δ.Υ. αλλά και προσωπικά, το νόμιμο εκπρόσωπο-νυν Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Δ.Υ., Παναγιώτη Αρκουμανέα, ως πρόσωπα τα οποία ευθύνονται με δόλο και θα πρέπει να ελεγχθούν για ποινικά αδικήματα, ακόμα και αν τυχόν (οι προκλητικοί ισχυρισμοί αυτοί) συνιστούν αναπαραγωγή άλλων δημοσιεύσεων ή δηλώσεων τρίτων προσώπων, που «αλιεύθηκαν» εντός ή εκτός διαδικτύου, ουδόλως «διασταυρώθηκαν» από την πλευρά του συντάκτη σας, κατά τον δημοσιογραφικά και νομικά προσήκοντα τρόπο, ούτε κατέστησαν αντικείμενο επιβεβαίωσης από άλλη έγκυρη πηγή, παρά μόνο προβλήθηκαν ακατέργαστα και ανεπιφύλακτα.
  2. Πως στην υπό εξέταση περίπτωση, με σχετική -ημερήσια- έκθεσή του ΕΟΔΥ, η οποία αναρτήθηκε ηλεκτρονικά και τέθηκε στη διάθεση του κοινού, στις 12/1/2021 και ώρα 15.00, η αρμόδια Υπηρεσία του πρώτου από εμάς Φορέα αποτύπωσε τις έως εκείνο το χρονικό διάστημα νέες καταγραφές κρουσμάτων εντός του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Covid-19, το οποίο τελευταίο είναι εκ του Νόμου, το μόνο αρμόδιο για τη μεταφορά-καταγραφή των κρουσμάτων (και) από τα ιδιωτικά διαγωνιστικά κέντρα της χώρας, όπως το περί ου ο λόγος, που εδρεύει στην Π.Ε. Κοζάνης και ουδεμία σχέση έχει με τις Υπηρεσίες του Ε.Ο.Δ.Υ. Εν προκειμένω και όπως επιβεβαιώθηκε άμεσα, εξαιτίας παραδρομής και υπαίτιας καθυστέρησης από μέρους του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου της Π.Ε. της Κοζάνης, ορισμένος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφηκαν ετεροχρονισμένα εντός του (μοναδικού στη χώρα) Εθνικού Μητρώου Ασθενών Covid-19, για πρώτη φορά στην περιοχή της Κοζάνης, αφορούσαν σε ιατρικά δεδομένα τα οποία είχε το ως άνω ιδιωτικό κέντρο καταγράψει σε παλαιότερα χρονικά διαστήματα, πλην όμως, ως φαίνεται, είχε παραλείψει να εισαγάγει εγκαίρως, ως -αντιθέτως- όφειλε εκ του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του. Τούτο όμως κατέστη άμεσα αντιληπτό από τους εντεταλμένους υπαλλήλους του Ε.Ο.Δ.Υ. και για το λόγο αυτό όλες οι επιδημιολογικές απεικονίσεις σε διαγράμματα, εντός της ίδιας ως άνω ημερήσιας έκθεσης, ΚΑΤΑ ΡΗΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ, εξέφραζαν τον αριθμό κρουσμάτων με βάση την ημερομηνία λήψης εργαστηριακού δείγματος – και όχι με βάση την ημερομηνία ανακοίνωσης των συγκεκριμένων κρουσμάτων.
  3. Ακόμη, ο ΕΟΔΥ και ο πρόεδρος του μας ζητούν να δηλώσουμε πως δεν έχουν καμία σχέση με «δήθεν τιμωρητικού χαρακτήρα, “άδικο κλείσιμο νομών ή περιοχών”, ή με απώλειες ανθρωπίνων ζωών λόγω της νόσου Covid-19». Πως «ουδέν έγκλημα έχει τελέσει Ή “συνεχίζει να τελεί” ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. Παναγιώτης Αρκουμανέας». Πως «ουδέν “φονικό μπάχαλο” ή “μαγείρεμα” ή “πνίξιμο του θέματος” από μέρους ημών των εξωδίκως δηλούντων έχει καταγραφεί ή υποπέσει» στην αντίληψή μας. Πως «ουδεμία ανακοίνωση του Ε.Ο.Δ.Υ. εντός του μηνός Νοεμβρίου 2020 ή και γενικότερα περιέχει “αναληθή” στοιχεία ή καταγραφές κρουσμάτων». Και τέλος πως «ουδέν ζήτημα διπλών βιβλίων υφίσταται» και «ουδέν ζήτημα ποινικών ευθυνών έχει εγερθεί ή γνωρίζετε βασίμως πως εγείρεται σε βάρος ημών των εξωδίκως δηλούντων, σχετικά με τις αναφερόμενες στο άρθρο καθυστερήσεις από μέρους τρίτων ή και από άλλες αιτίες που σχετίζονται με την επιδημιολογική διαχείριση της πανδημίας νόσου Covid-19, και ότι ουδόλως επιβεβαίωσε κάτι το αντίθετο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Η απάντηση της δημοκρατίας

  1. Τα «τρίτα πρόσωπα» τα οποία αναφέρουν ο ΕΟΔΥ και ο κ. Αρκουμανέας, στο εξώδικο, των οποίων τις δηλώσεις δημοσίευσε η «δημοκρατία», ουδόλως τυχαία είναι! Η «δημοκρατία» είχε δημοσιεύσει τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος, μάλιστα, είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση. Του προϊσταμένου της Γενικής ∆ιεύθυνσης ∆ημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσιου Γκοβεδάρου, που επισήμανε πως εκτός από τα 32 κρούσματα του Νοεμβρίου που προστέθηκαν στην καταγραφή του Ιανουαρίου για την Κοζάνη υπάρχουν και «άλλα λάθη των αρμόδιων». Αλλά και του δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που πρώτος κατήγγειλε το γεγονός της λάθος καταγραφής κρουσμάτων κι εν συνεχεία κατέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα γεγονός. Τα πρόσωπα αυτά δεν είναι «τρίτα πρόσωπα» που τυχαία επιλέχθηκαν από τη «δημοκρατία», κύριε Αρκουμανέα. Αλλά δημόσιοι λειτουργοί, με υπεύθυνες θέσεις και γνώση των γεγονότων και των στοιχείων.
  2. Ο ΕΟΔΥ και ο κ. Αρκουμανέας παραδέχονται το «λάθος» στην καταγραφή των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, αλλά υποστηρίζουν ότι ευθύνεται ιδιωτικό κέντρο. Ο ΕΟΔΥ έχει όμως τη συνολική ευθύνη, γι’ αυτό άλλωστε στις συσκέψεις που ακολούθησαν συμμετείχαν οι εκπρόσωποί του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, μετά τη μήνυση του κ. Πλακεντά, προκειμένου να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες. Πώς είναι δυνατόν ο κύριος Αρκουμενέας να προδικάζει το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας; Γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς;
  3. Το παραπάνω ισχύει και για τις επόμενες απαιτήσεις του ΕΟΔΥ και του κυρίου Αρκουμανέα. Φυσικά και δεν είναι δυνατόν να ισχυριστούμε πως δεν ήταν και δεν είναι άδικο το κλείσιμο των παραπάνω περιοχών, πως «ουδέν έγκλημα έχει τελέσει ο κ. Αρκουμανέας», πως η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ «δεν περιέχει αναληθή στοιχεία» και πως «δεν υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών». Ολες αυτές τις διαπιστώσεις μόνοι υπεύθυνοι να τις διατυπώσουν είναι η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, που ήδη πράττουν το έργο τους. Τέλος, εννοείται ότι ΔΕΝ θα υποστηρίξουμε ότι δεν υπάρχει ζήτημα «διπλών βιβλίων», διότι, όπως αποδείξαμε με δημοσιεύματα και συμβάσεις κατά το παρελθόν, το συγκεκριμένο σκάνδαλο υφίσταται και είναι κορυφαίο! Εξάλλου και γι’ αυτό έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.
  4. Είναι σαφές ότι ο κ. Αρκουμανέας θέλει να φιμώσει τη δημοσιογραφική φωνή μας και απαιτεί να πούμε δημοσίως ψέματα για υποθέσεις που ελέγχει η Δικαιοσύνη. Να παραποιήσουμε τα στοιχεία του ρεπορτάζ μας αλλά και τη δημοσιογραφική μας αξιολόγηση και να υποστηρίξουμε ότι τα έχει κάνει όλα σωστά και άριστα. Μάλλον παραλογίζεται και δεν έχει καταλάβει ότι ο ρόλος του Τύπου δεν είναι να λιβανίζει κρατικούς αξιωματούχους, αλλά να τους ελέγχει και να τους κρίνει.
{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα