Γεωργιάδης: Με φυσική παρουσία για τρεις ώρες το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Το άνοιγμα ορισμένων κλάδων της οικονομίας, όπως το λιανεμπόριο και η εστίαση, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, δίνοντας μάλιστα και τις σχετικές ημερομηνίες. Συγκεκριμένα, όπως είπε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό, το λιανεμπόριο θα ανοίξει τη Δευτέρα 22 Μαρτίου ή μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 29 του μηνός. Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, τα μαγαζιά θα ανοίξουν κανονικά, δηλαδή θα επιτρέπεται η φυσική παρουσία μέσα στο κατάστημα και όχι με click away ή με click in shop. Ωστόσο, οι ώρες που θα μπορούν οι πολίτες να πηγαίνουν για ψώνια δεν θα είναι ατελείωτες, αλλά θα υπάρχει χρονικός περιορισμός τριών ωρών. Προηγουμένως, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν μήνυμα από το κινητό τους τηλέφωνο σε έναν πενταψήφιο αριθμό.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με την αποστολή μηνύματος σε έναν ειδικό πενταψήφιο αριθμό που θα χρησιμοποιηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό, το 13032. Οι πολίτες θα στέλνουν κενό μήνυμα και στη συνέχεια θα λαμβάνουν επιβεβαίωση για να κάνουν τις αγορές τους. Η αποστολή μηνύματος για ψώνια θα μπορεί να γίνεται μόνο μία φορά την ημέρα.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε και για τον κλάδο της εστίασης, τονίζοντας ότι θα ανοίξει αργότερα. Συγκεκριμένα, για την εστίαση είπε πως θα ανοίξει σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα στις 15 Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ο υπουργός ξεκαθάρισε, όμως, ότι το άνοιγμα της εστίασης θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως τη Δευτέρα ο κ. Γεωργιάδης έδωσε… άλλη ημερομηνία για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης σε άλλη ραδιοφωνική εκπομπή! Αν και είπε ότι το επικρατέστερο σενάριο για το λιανεμπόριο και υπηρεσίες όπως τα κομμωτήρια είναι να ανοίξουν στις 22 Μαρτίου, ανέφερε πως το Πάσχα, δηλαδή στις αρχές Μαΐου, είναι μία «πιθανή περίοδος» για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα