Αυτόπτης μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του για τον πρόωρο χαμό του Σήφη Βαλυράκη

«Χτύπησε τον Βαλυράκη με κοντάρι, ήταν δολοφονία»!

Η μαρτυρία «φωτιά» ενός άνδρα, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση 150 μέτρων από το σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο Σήφης Βαλυράκης, στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, ωθεί σε νέο δρόμο την έρευνα, καθώς υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός δέχτηκε δολοφονική επίθεση λίγο πριν πέσει από το φουσκωτό του. Ο μάρτυρας, που δεν είχε καταθέσει ως τώρα στην τοπική λιμενική Αρχή, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» για το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος που προσέγγισε το φουσκωτό του πρώην υπουργού το μοιραίο μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου.

«Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε, κω…γερε” του φώναζαν. Τότε, απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα! Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε» περιγράφει μιλώντας στην κάμερα του «Τούνελ».

Είναι η πρώτη μαρτυρία που έρχεται στο φως και υποστηρίζει πως κάποιος χτύπησε τον πρώην υπουργό. Ο μοναδικός μέχρι πρότινος αυτόπτης μάρτυρας είχε καταθέσει στο Λιμεναρχείο πως ένα άγνωστο αλιευτικό σκάφος είχε προσεγγίσει το φουσκωτό του πολιτικού, ότι οι επιβαίνοντες είχαν λογομαχήσει μαζί του και στη συνέχεια έκανε στροφές γύρω του πριν φύγει. Όμως δεν είχε καταθέσει πως χτύπησαν τον 78χρονο με αντικείμενο, και μάλιστα με κοντάρι!

Τότε, με βάση την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα, οι λιμενικοί που διενεργούν την προανάκριση είχαν αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου ψαροκάικου, με αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο ο δεύτερος αυτόπτης καταγγέλλει ευθέως δολοφονική επίθεση, όπως ανέφερε στην εκπομπή: «Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία. (…) Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλον ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι, γιατί είχε βάλει παραγάδια» είπε. Μάλιστα, ο δεύτερος μάρτυρας κατήγγειλε πως κάποιοι απείλησαν ότι θα καταστρέψουν οικονομικά τον φούρναρη, ο οποίος ήταν ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας που είχε καταθέσει στο Λιμεναρχείο!

Σύμφωνα με τον νέο μάρτυρα, είναι εύκολο να εντοπιστεί το αλιευτικό σκάφος που ενεπλάκη στο επεισόδιο λίγο πριν από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη. Δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι της Ερέτριας γνώριζαν τι ώρα μπήκε και τι ώρα βγήκε. Μάλιστα, δήλωσε στην εκπομπή πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει στις Αρχές, όχι όμως στο Λιμεναρχείο της περιοχής.

Η μαρτυρία περί χτυπημάτων του Βαλυράκη ενισχύει την τεχνική σύμβουλο της οικογένειας, ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία εντόπισε πολλαπλές κακώσεις στη σορό του πολιτικού. Μάλιστα, κατέγραψε στο κεφάλι ένα αιμάτωμα που δεν προκλήθηκε από την προπέλα του φουσκωτού του όταν έπεσε στη θάλασσα, αλλά θα μπορούσε να είχε προκληθεί από άλλο αντικείμενο, όπως η καρίνα άλλου σκάφους, ένα κουπί ή ακόμα και το… κοντάρι που περιγράφει ο δεύτερος μάρτυρας!

Αιχμές σε βάρος των αξιωματικών του Λιμεναρχείου αφήνει ο δικηγόρος της οικογένειας του πολιτικού Μανώλης Φωτάκης, ο οποίος καταγγέλλει προσπάθεια κουκουλώματος, με αφορμή και τη νέα μαρτυρία. Υπενθυμίζεται πως το Λιμεναρχείο Ερέτριας είχε στείλει τη δικογραφία για την υπόθεση Βαλυράκη στον εισαγγελέα Χαλκίδας, ο οποίος την επέστρεψε προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη.

Στο μεταξύ, άνθρωποι της οικογένειας που έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των λιμενικών για παράβαση καθήκοντος έχουν απευθυνθεί και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα, καθώς ύστερα από τόσο καιρό δεν έχει εντοπιστεί το σκάφος που προσέγγισε το φουσκωτό του Βαλυράκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα