Κλάμα μωρού στη Χάλκη έπειτα από 50 χρόνια!

Τα πρώτα γεννητούρια στη Χάλκη ύστερα από μισό αιώνα έφεραν δάκρυα συγκίνησης στους κατοίκους του νησιού του νοτιοανατολικού Αιγαίου! Εως τώρα οι γυναίκες που κυοφορούσαν ήταν αναγκασμένες να ταξιδέψουν ως τη Ρόδο ή σε κάποιο μεγάλο νησί που έχει τις κατάλληλες υποδομές για να γεννήσουν ή ακόμα και να εξεταστούν.

Ομως την προηγούμενη Κυριακή 4 Ιουλίου ακούστηκε το πρώτο κλάμα νεογέννητου έπειτα από 50 ολόκληρα χρόνια στη Χάλκη, καθώς το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως για να πάρει την έγκυο και να τη μεταφέρει στη Ρόδο.

Εξ αποστάσεως

Η μητέρα γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι με τη βοήθεια της αγροτικής γιατρού Αθηνάς Αρβανιτίδου, που υπηρετεί στο νησί, και δύο νοσηλευτών, του Νίκου Στογιάννη και της Μαρίας Αναστάση, οι οποίοι μιλούσαν τηλεφωνικά με γιατρό που εφημέρευε στο Νοσοκομείο Ρόδου. Οπως έγινε γνωστό, τη μητέρα έπιασαν πόνοι ξαφνικά και τηλεφώνησε στο αγροτικό ιατρείο. Το μωράκι ήρθε λίγο πρόωρα, αλλά πήγαν όλα καλά.

Η είδηση της πρώτης γέννας στο νησί ύστερα από το 1971 (!) έφερε συγκίνηση στους κατοίκους, οι οποίοι μάλιστα το θεωρούν καλό σημάδι για τον τόπο τους. Φυσικά, ακόμα μία φορά φάνηκε το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών.
Οπως είπε ο δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης σε τηλεοπτική εκπομπή: «Στους 250 ανθρώπους που είμαστε εδώ τον χειμώνα, άλλος ένας είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Ευτυχώς που όλα πήγαν καλά και μητέρα και κόρη, αφού νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο της Ρόδου, επέστρεψαν στο νησί, καλά στην υγεία τους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα