Σταμάτησε στα 81 χρόνια η μεγάλη καρδιά του Τόλη Βοσκόπουλου

«Έφυγε» όρθιος στο πάλκο! Τραγουδούσε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, που διέκοψε λόγω πανδημίας

Ήταν ο «άρχοντας» του ελληνικού τραγουδιού. Ενας θρύλος του πενταγράμμου και της «χρυσής» εποχής του ελληνικού σινεμά. Ο Τόλης Βοσκόπουλος «έφυγε» χθες, στα 81 του χρόνια, λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά του, στις 26 Ιουλίου, μπαίνοντας έτσι κι αυτός στο πάνθεον των μεγάλων αστέρων που «έφυγαν» καλοκαίρι, από την Αλίκη και την Τζένη μέχρι τη Ρένα και τη Ζωίτσα, τη δική του «ξανθή αγαπημένη Παναγιά».

Ο αγαπημένος ερμηνευτής, ο οποίος έλαμψε στο καλλιτεχνικό προσκήνιο για περισσότερο από έξι δεκαετίες, αισθάνθηκε την προηγούμενη Παρασκευή αδυναμία και αναπνευστική δυσχέρεια. Δεδομένου ότι ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια από αναπνευστικά προβλήματα, έφυγε από το σπίτι φορώντας το κοστούμι του και πήγε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάστασή του οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

Εκεί του έγινε εισαγωγή για να κάνει εξετάσεις, ενώ του παρασχέθηκε και η απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τίποτα δεν προμήνυε τότε το ξαφνικό τέλος. Απεναντίας, οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει θέλουν τους γιατρούς να είχαν ενημερώσει τη σύζυγό του Αντζελα Γκερέκου και την κόρη του Μαρία ότι χθες θα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια… Η καρδιά του τον πρόδωσε και ο Τόλης άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας κοντά του τις δύο γυναίκες της ζωής του, οι οποίες είναι συντετριμμένες και απαρηγόρητες. «Σ’ αγαπώ πολύ» έγραψε χθες το μεσημέρι η Μαρία Βοσκοπούλου κάτω από μια κοινή τρυφερή φωτογραφία τους, που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram.

«Σας ευχαριστώ» έγραψε με τη σειρά της, πολύ λιτά, στη σελίδα της στο facebook η Αντζελα Γκερέκου, απαντώντας έτσι στα πολλά μηνύματα στήριξης που δέχτηκε. Η είδηση για την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση, αφού ήταν ένας τραγουδιστής που λατρεύτηκε από το κοινό και οι επιτυχίες του, όπως τα «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα, εγώ αγαπώ μία», «Μ’ ανάστησες, καρδιά μου», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρό μας», έχουν τραγουδηθεί από τους περισσότερους Ελληνες. Τα τελευταία χρόνια, ο καλλιτέχνης είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά με προβλήματα υγείας, μπαίνοντας συχνά σε νοσοκομεία. Πάντοτε όμως έβγαινε όρθιος. Ο ίδιος αποζητούσε την επαφή με το κοινό μέχρι το τέλος. Μάλιστα, πριν από την έναρξη της πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020, εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο Baraonda, καθηλώνοντας κάθε φορά με την ερμηνεία του. Τον περασμένο Μάιο, ο Τόλης είχε αισθανθεί δύσπνοια και, παρότι ήταν επί μήνες κλεισμένος στο σπίτι του λόγω κορονοϊού, πήγε κι έκανε μοριακό τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Τότε, είχε μείνει για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο κάνοντας όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια είχε πάρει εξιτήριο. Οι δικοί του άνθρωποι πίστευαν ότι κάτι αντίστοιχο θα συνέβαινε και τούτη τη φορά. Δεν συνέβη όμως, με το… λάδι στο καντήλι του να σώνεται και το κερί να σβήνει…

Η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 3 το μεσημέρι, από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Δεδομένου ότι, λόγω της πανδημίας, δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα, από τις 12 μέχρι τις 3, που θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του νεκροταφείου, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να του πουν το τελευταίο «αντίο» οι άνθρωποι του στενού του κύκλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα