Αλλάζουν την επιτροπή του Υπουργείου Υγείας! Διώχνουν τους περισσότερους

Θα αντικατασταθεί από μία επταμελή ομάδα επιστημόνων, η οποία θα κάνει τις προτάσεις περί κορονοϊού

Αυλαία έπεσε στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που καθόριζε με τις εισηγήσεις της την καθημερινότητα των Ελλήνων τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια. Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα της διάδοχης κατάστασης και δρομολογεί ένα νέο μικρότερο και πιο ευέλικτο σχήμα, το οποίο θα κάνει τις προτάσεις του για το πώς πρέπει να αμυνόμαστε απέναντι στον κορονοϊό.

Οι πληροφορίες που είδαν αργά χθες το βράδυ το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ήρθε το τέλος εποχής για την 33μελή επιτροπή των ειδικών και την αντικατάστασή της από μία επταμελή ομάδα επιστημόνων.

Και δεν είναι μόνο η δραστική μείωση των μελών της επιτροπής, καθώς ακόμα μία αλλαγή που έρχεται είναι ότι οι συνεδριάσεις της δεν θα γίνονται σε αυστηρά εβδομαδιαία βάση, αλλά όταν το απαιτούν οι συνθήκες και η πορεία της πανδημίας.

Η επιτροπή αυτή, ωστόσο, θα διατηρήσει την «εξουσία» να εισηγείται στην κυβέρνηση μέτρα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα επιστημονικά δεδομένα. Η μείωση των μελών της επιτροπής δικαιολογείται για την κυβέρνηση από το γεγονός ότι τα εμβόλια είναι διαθέσιμα προς όλους, όμως διατηρείται ένα «παράθυρο» για να αυξηθεί το σχήμα της, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, ωστόσο αυτή είναι η πρόταση που προκρίνει το κυβερνητικό σχήμα.

Δεν είναι, βεβαίως, είδηση ότι η πολυμελής ομάδα των μελών της επιτροπής προκαλούσε συχνά πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Τα μέλη της, που καθημερινά έκαναν παρέλαση στα ΜΜΕ, έδιναν συχνά διαφορετικές ερμηνείες στα στοιχεία της πανδημίας, ενώ ακόμα και στο μείζον θέμα του εμβολιασμού υπήρχαν παραφωνίες ή και διαφωνίες.

Πλέον, ο μικρός αριθμός των μελών της νέας επιτροπής αναμένεται να «θεραπεύσει» τις αρρυθμίες που καταγράφηκαν από τη συνύπαρξη 33 επιστημόνων με διαφορετικές ειδικότητες, αλλά και να εξασφαλίσει την καλύτερη επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, όσον αφορά τη λήψη και την εφαρμογή μέτρων, εκεί όπου θα χρειαστεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα