Στο δικαστήριο ο 40χρονος Νώντας: «Πρώτη φορά βλέπω από κοντά την Ιωάννα»

Για πρώτη φορά χθες βρέθηκαν απέναντι ο ένας στον άλλον οι τρεις «πρωταγωνιστές» της φρικιαστικής επίθεσης που έγινε τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα: η 36χρονη «βιτριολίστρια» Έφη Κακαράντζουλα, το θύμα της Ιωάννα Παλιοσπύρου και ο 40χρονος «Νώντας», ο οποίος παρουσιαζόταν ως μήλον της Εριδος ανάμεσα στις δύο γυναίκες!

Ο 40χρονος, που για τα… μάτια του η κατηγορουμένη φέρεται ότι περιέλουσε με βιτριόλι την Ιωάννα, εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο και προσπάθησε με την κατάθεσή του να φωτίσει άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που συγκλονίζει το πανελλήνιο τους τελευταίους 16 μήνες. Περιγράφοντας τη σχέση του με την 36χρονη Εφη, ο Νώντας Ο. ανέφερε ότι ήταν χαλαρή και φιλική, χωρίς δεσμεύσεις.

«Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτική περιστασιακά. Ηταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα, από το Γενάρη μέχρι το συμβάν, είχαμε βρεθεί μία φορά» τόνισε ο 40χρονος, που ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει την Ιωάννα Παλιοσπύρου. «Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει διά ζώσης. Πριν από τέσσερα χρόνια τής είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι, την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς» είπε.

Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως με την άτυχη κοπέλα αντάλλαξαν εντελώς τυπικά μηνύματα: «Υπήρξε ένα αίτημα φιλίας από εμένα, μου είπε ότι διεγράφη η διαδικασία και τη ρώτησα “γιατί”. Μου είπε για μια συνεπωνυμία. Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορουμένης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του 40χρονου ο εισαγγελέας κάλεσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Με περηφάνια η κοπέλα στάθηκε δίπλα στον άνθρωπο με τον οποίο φέρεται ότι είχε εμμονή η 36χρονη Έφη, και τόνισε απευθυνόμενη στο δικαστήριο:

«Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω διά ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανερχόταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την Έφη και θεωρώ ότι ο ίδιος είχε καταλάβει, επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα».

Από την πλευρά του, πάντως, ο 40χρονος κατέθεσε ότι δεν θυμάται να επανερχόταν με μηνύματα και περιέγραψε τι σκέφτηκε μόλις άκουσε για πρώτη φορά για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας:

«Για την επίθεση σε βάρος της παθούσας άκουσα πηγαίνοντας στη δουλειά και μάλιστα το σχολιάσαμε με έναν συνάδελφο. Ηταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρό μου».

Ενταση επικράτησε στο δικαστήριο όταν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής άρχισαν να «βομβαρδίζουν» τον μάρτυρα με ερωτήσεις για τις ερωτικές επαφές του με την Εφη και, γενικότερα, τη σχέση τους. Ο πρόεδρος παρενέβη επισημαίνοντας ότι ο ρόλος των συνηγόρων είναι να κάνουν ερωτήσεις και όχι να επιτίθενται στο μάρτυρα. Μάλιστα, είπε σε αυστηρό ύφος: «Κύριοι συνήγοροι, εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης»!

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση και του εισαγγελέα, ο οποίος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους: «Το δικαστήριο έχει διατηρήσει ένα επίπεδο. Δεν είναι ανάγκη να υπεισερχόμαστε σε προσωπικές λεπτομέρειες. Καλώ όλους να μη διευρύνουν το κατηγορητήριο με θέματα που δεν μας αφορούν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα