Θεσσαλονίκη: Μαρτυρικές οι εφημερίες!

Έχουν «γονατίσει» οι κλινικές και οι γιατροί από τις εισαγωγές. Δεκατρείς διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο

Η πίεση συνεχίζεται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου γιατροί και νοσηλευτές περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, όπως και χθες στο «Παπαγεωργίου», όπου ολοκληρώθηκε ακόμη μία εφιαλτική εφημερία.

Έγιναν συνολικά 54 νέες εισαγωγές, ενώ άλλα 10 περιστατικά ελέγχονται ως ύποπτα, στις απλές κλίνες νοσηλεύονται συνολικά 178 ασθενείς, ενώ και οι 25 κλίνες στις ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Παράλληλα, 15 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός Εντατικής, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στους γιατρούς, αλλά είναι πλέον δεδομένο ότι θα υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι χθες είχαμε 54 εισαγωγές, ενώ στις προηγούμενες εφημερίες ήταν πάνω από 70.

Όμως, το άσχημο είναι ότι μεταξύ των ασθενών με κορονοϊό βρίσκεται από χθες και ένα βρέφος 9 μηνών, σε απλή κλίνη Covid.

Όπως είπε ο επιμελητής Α’ στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Χρήστος Παπαστεργίου, το βρέφος κόλλησε τον ιό από το οικογενειακό του περιβάλλον, είτε τους γονείς είτε τους παππούδες του, που επίσης νοσούν.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ενώ ακόμα δύο αγόρια, ηλικίας 6 και 14 ετών, εισήχθησαν χθες, και ευτυχώς το εξάχρονο αγόρι αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, εκκρεμούν άλλοι οκτώ ασθενείς βραχείας νοσηλείας, για τους οποίους αναμένεται να αποφασιστεί από τους θεράποντες γιατρούς αν θα γίνει εισαγωγή τους και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο ή θα συνεχίσουν τη φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι τους.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, που πήρε τη σκυτάλη χθες το πρωί, 90 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, με 13 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Την ίδια ώρα, τετραπλασιάστηκαν οι εμβολιασμοί για την πρώτη δόση, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Σε γενικές γραμμές, κανένας δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος για τις επόμενες ημέρες, με δεδομένες τις αδυναμίες των νοσοκομείων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, που προκαλούν μεγάλη ανησυχία στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα