Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη στις εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο

Επέτειος με «βροχή» μολότοφ

Με οδηγό τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. για το Πολυτεχνείο πραγματοποιήθηκαν χθες χωρίς παρατράγουδα οι δύο πορείες για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αρχικά, μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και μεταξύ των συνθημάτων τους ήταν κάποια που αφορούν εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Η πορεία έφτασε στη Βουλή στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

Στις 6 το απόγευμα περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου στα Προπύλαια και ξεκίνησαν πορεία προς την Ομόνοια, ενώ για λόγους ασφαλείας η ΕΛ.ΑΣ. είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και σε όλους τους κάθετους δρόμους. Σχεδόν 4.000 αστυνομικοί ήταν επί ποδός, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα.

Ο απολογισμός των δύο πρώτων συγκεντρώσεων ήταν 11 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις. Οι προσαγωγές έγιναν σε σημεία του κέντρου και οι συλλήψεις στο Κουκάκι, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις 17χρονους την ώρα που κατασκεύαζαν μολότοφ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τέσσερις μολότοφ, αδίκημα που διώκεται πλέον σε βαθμό κακουργήματος.

Στα Εξάρχεια

Αργά το βράδυ είχε προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, που τα προηγούμενα χρόνια κατέληγε σε επεισόδια.

Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις δεν κύλησαν ήρεμα, καθώς, μετά το τέλος της πορείας, άτομα που συμμετείχαν σε αυτή έριξαν βροχή μολότοφ προς τους αστυνομικούς και ακολούθησαν συγκρούσεις.

Στο μεταξύ οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου έκαναν γνωστό ότι στις 24 Φεβρουαρίου ο Αρειος Πάγος πρόκειται να αποφασίσει επί της αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, που αναγνώρισε ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Με την απόφαση αυτή «έσπασαν» τα ισόβια και μετατράπηκαν σε κάθειρξη 13 ετών, κάτι που οδήγησε στην αποφυλάκισή του. Οι δικηγόροι επισημαίνουν πως όλα αυτά τα χρόνια συνάντησαν «μηχανισμούς μέσα στη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, που ενεργοποιούνται σταθερά για τη συγκάλυψη των κρίσιμων παραμέτρων της υποθέσεως και την υπόθαλψη των υπαιτίων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα