Διευκρινίσεις για το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό

Η εφημερίδα μας, στα φύλλα της στις 5/8/2028, 25/8/2018 και 18/9/2018, συμπεριέλαβε δημοσιεύματα στα οποία γινόταν αναφορά σε σχετικές καταγγελίες, περί ευθύνης της εταιρίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. και του νόμιμου εκπροσώπου της Ιωάννη Πολυχρονόπουλου για την επέκταση της κηλίδας από το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό τον Σεπτέμβριο του 2017, λόγω καθυστερημένης ανάληψης από αυτήν του έργου της απορρύπανσης.

Σήμερα, κατόπιν παροχής διευκρινίσεων, την παράθεση από την πλευρά της εταιρίας συγκεκριμένων στοιχείων και περαιτέρω έρευνας, διαπιστώσαμε πως κανένα επιβαρυντικό στοιχείο δεν προέκυψε σε βάρος της εταιρίας και του νόμιμου εκπροσώπου της για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το πλοίο «ΑΚΤΕΑ ΟSRV» της εταιρίας τέθηκε στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης σε λιγότερο από μία ώρα από τη στιγμή που το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποφάσισε τη συνδρομή του μέσω της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης σε περιστατικά ρύπανσης (Service Contract for Stand-by Oli Spill Recovery Services: Vessel Availability Contract For Oil Pollution Response) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA – European Maritime Safety Agency). Συνεπώς δεν υπήρξε καθυστέρηση στην εμπλοκή του αντιρρυπαντικού πλοίου «ΑΚΤΕΑ ΟSRV». Από την ίδια έρευνα προέκυψε ότι η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε. ή εκπρόσωπός της δεν κλήθηκαν ποτέ από τις δικαστικές/εισαγγελικές Αρχές σε σχέση με το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι σήμερα δεν έχει εκκαθαριστεί από το υπουργείο το κόστος για τη χρησιμοποίηση του παραπάνω πλοίου της εταιρίας.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα