Εξώδικη δήλωση του Γ. Κουρτάκη για «Τα “συμβόλαια εξόντωσης”»

Εξώδικη δήλωση απέστειλε στη «δημοκρατία» ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννης Κουρτάκης, για το δημοσίευμα με τίτλο «Ο Κουρτάκης προαναγγέλλει τα “συμβόλαια εξόντωσης”».

Σε αυτήν υποστηρίζει πως δεν έχει οργανώσει σχέδιο εξόντωσης ανταγωνιστικών εκδοτικών επιχειρήσεων μέσω στοχευμένων φορολογικών ελέγχων και ότι δεν μετέρχεται παράνομες μεθόδους προκειμένου να υπονομεύσει συγκεκριμένους εκδοτικούς ομίλους.

Υποστηρίζει ακόμη πως τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» δημοσιεύτηκαν στο πλαίσιο της ελευθεροτυπίας και της συνταγματικής υποχρέωσης του Τύπου να φέρνει στο φως στοιχεία «τα οποία αξιολογούμενα από τις αρμόδιες Αρχές (δικαστικές, φορολογικές κ.ά.), δύναται να οδηγήσουν -και πράγματι οδήγησαν- σε έλεγχο ορισμένα πρόσωπα ή και επιχειρήσεις».

Τέλος, υποστηρίζει ότι:

• Δεν απειλεί μέσω των δημοσιευμάτων του τον οποιονδήποτε.

• Ουδέποτε εκβίασε τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή, πολλώ δεν μάλλον την πολιτική ηγεσία να ελέγξει τον όμιλο Δημοκρατία.

• Ουδέποτε απέστειλε ανώνυμη καταγγελία στην ΑΑΔΕ, προκειμένου να προκαλέσει τον έλεγχο της εκδοτικής επιχείρησης του κ. Βαξεβάνη.

• Τα δημοσιεύματά του δεν εμπεριέχουν απειλητικές και εκβιαστικές εκφράσεις, ενώ δεν ενέχουν χαρακτηριστικά σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

• Δεν είναι δημοσιογράφος που δεν σέβεται τη δημοσιογραφική του πένα και πως δεν αρθρογραφεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει κυβερνητικά και ιδιωτικά συμφέροντα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα