Στις απειλές απαντούν οι χαροκαμένοι γονείς στην Πάτρα: «Δεν είμαστε όλοι εγκληματίες»

«Αν ξέραμε, δεν θα κάναμε άλλο παιδί»

Με τα δάκρυά τους να έχουν στεγνώσει από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της μοίρας, μετά τους απανωτούς θανάτους των τριών παιδιών τους, οι χαροκαμένοι γονείς, ο Μάνος και η Ρούλα, έσπασαν τη σιωπή τους και μίλησαν για τον γολγοθά που ζουν εδώ και τρία χρόνια. Λίγα 24ωρα μετά τις διαδικτυακές απειλές σε βάρος του (ακόμα και με λιντσάρισμα) φορώντας μαύρα ρούχα, σε ένδειξη του πένθους του, το ζευγάρι μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις για το πώς έσβησαν τα τρία αγγελούδια τους.

«Μέχρι και το 2019, που η Μαλένα παρουσιάζει ένα πρήξιμο στον λαιμό στους λεμφαδένες, όλα πήγαιναν καλά…» ανέφερε ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης. «Τελικά βγήκε η διάγνωση για οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Έτσι μπήκαμε στο Παίδων, στο Ογκολογικό Τμήμα. Εκεί έμεινε εννιά μέρες. Εκανε μόνο μία χημειοθεραπεία, 23 ώρες προτού καταλήξει. Στον ύπνο της ξύπνησε, με κοίταξε, προσπαθούσε να αναπνεύσει. Ετρεξα να φωνάξω τους γιατρούς και μέχρι να γυρίσω, είχε καταλήξει» περιέγραψε η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Πώς γίνεται να έχεις καθαρές εξετάσεις και να σου λένε από την άλλη “ηπατική ανεπάρκεια”; Γι’ αυτό κάναμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, γιατί ψάξαμε να δούμε τι γίνεται» συμπλήρωσε ο πατέρας.

Οπως είπαν οι γονείς, αν είχε γίνει γονιδιακός έλεγχος όταν πέθανε η Μαλένα, ίσως να μην είχαν κάνει άλλα παιδιά. Μιλώντας για το δεύτερο παιδί, που ξεψύχησε μέσα στην κούνια του, την Ιριδα, η μητέρα αναφέρει: «Την Ιρίδα τη βρήκε νεκρή η αδελφή μου. Προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη στην κουζίνα, αλλά δεν τα κατάφερε». Οπως είπε, δίπλα στο παιδί βρήκε ένα πανάκι με αίμα, το οποίο παρέδωσε στην Αστυνομία. «Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν γονιδιακό πρόβλημα…» συμπλήρωσε.

Για το τρίτο κορίτσι, την Τζωρτζίνα, που είδε τις δύο αδελφές της να πεθαίνουν, η 33χρονη μάνα περιέγραψε: «Ενώ κοιμόμουν μαζί με την Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ηταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από τον φόβο μας και μόνο την πήγαμε στο νοσοκομείο. (…) Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Εβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της» πρόσθεσε.

Για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο, η μητέρα είπε: «Το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Τότε εγώ η ίδια ζήτησα να μπαίνω παραπάνω. Μου το επέτρεψαν, για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κύριος Παπαγιάννης τής έβαλε απινιδωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα».

Όμως, εφτά μήνες μετά το παιδί άρχισε να μην τρώει και να κάνει εμετούς. Τότε μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου του Ρίου.

«Το δεύτερο βράδυ βλέπαμε τηλεόραση και μας κάνει ένα τεράστιο επεισόδιο με σπασμούς, με συνέπεια να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. (…) Οταν η Τζωρτζίνα έκανε την πρώτη της βραδυκαρδία, οι γιατροί ήταν στο δωμάτιο. Τότε δούλεψε για πρώτη φορά και ο βηματοδότης» διηγήθηκε η μητέρα.

Για όσα γράφονται για την υπόθεση, οι γονείς απαντούν: «Έγινε σίριαλ η ζωή μας. Δεν μας άφησαν να θρηνήσουμε το παιδί μας. Η μάνα φοβάται να βγει από το σπίτι της» λέει ο Μάνος.

«Η ζωή μας έχει βγει στη δημοσιότητα και μας κατακρίνουν οι… δικαστές του πληκτρολογίου, γιατί χαμογελάμε. Έχω ακούσει τα πάντα: “Είσαι φόνισσα, έχεις κάνει το τέλειο έγκλημα”, την ώρα που θρηνώ τα παιδιά μου» συμπληρώνει η Ρούλα, η οποία ανέφερε πως η οικογένεια έχει κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον δημοσιογράφων που γράφουν ανακρίβειες.

«Έρχομαι στη θέση να απολογηθώ για πράγματα που δεν μπορώ ούτε να τα διανοηθώ. Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου; Τα γέννησα, τα μεγάλωσα, πώς θα τους έκανα κακό; Υπάρχουν εγκληματίες, ναι, αλλά δεν είμαστε όλοι» πρόσθεσε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής συνέντευξης.

Όσον αφορά τα σεμινάρια Εγκληματολογίας που έκανε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η 33χρονη εξήγησε: «Εκεί δεν σου διδάσκουν πώς να σκοτώσεις, αλλά πώς να εξιχνιάσεις ένα έγκλημα». Μάλιστα, διέκοψε κύησή της όταν οι γιατροί τούς είπαν ότι θα κρατούσαν το παιδί με δική τους ευθύνη ή θα περίμεναν να ολοκληρωθεί ο γονιδιακός έλεγχος.

Για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς τους, το ζευγάρι ανέφερε πως είχε καρκίνο και δεν πέθανε αιφνίδια.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα