70χρονη πέθανε μόλις της πήραν το σπίτι σε πλειστηριασμό!

Ζούσε με σύνταξη 347 ευρώ

«Θύμα» της αναλγησίας των τραπεζών έπεσε μια 70χρονη γυναίκα από την Καλαμάτα, η οποία έφυγε από τη ζωή από τη στενοχώρια της, όταν έχασε σε πλειστηριασμό το μικρό διαμέρισμα στο οποίο διέμενε.

Τα τελευταία χρόνια η ηλικιωμένη έδινε σκληρό αγώνα για να καταφέρει να επιβιώσει, μια και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Παλιότερα ήταν ιδιοκτήτρια περιπτέρου επί της οδού Ναυαρίνου, από το οποίο έβγαζε κάποια έσοδα για να μπορέσει να ζήσει. Όμως, αναγκάστηκε να κλείσει το περίπτερο γιατί δεν της ανανέωσαν την άδεια.

Τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε να τα φέρει βόλτα με την πενιχρή σύνταξη που έπαιρνε και ήταν μόλις… 347 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 70χρονη δεν δικαιούτο σύνταξη χηρείας, επειδή ο σύζυγός της, όσο ζούσε, δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω έλλειψης ενσήμων.

Η καθημερινότητά της άρχισε να γίνεται ένας ατέλειωτος γολγοθάς. Τα χρέη άρχισαν να συσσωρεύονται και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε όταν άρχισε να την ενοχλεί η τράπεζα, ανακοινώνοντάς της πως κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, αν δεν αποπληρώσει το δάνειο. Τότε η στενοχώρια και η ψυχολογική πίεση που δέχτηκε επιδείνωσαν τα προβλήματα υγείας που είχε και την οδήγησαν αργά και σταθερά στον θάνατο.

Όπως καταγγέλλει ο γιος της άτυχης γυναίκας Χρήστος Γιόκαλας στο thebest.gr, η τράπεζα έδειξε στη μητέρα του το πιο σκληρό της πρόσωπο και δεν δέχθηκε απολύτως κανέναν συμβιβασμό. «Πέθανε περισσότερο από τη στενοχώρια της. Αυτό τής έκανε η τράπεζα. Η τράπεζα δεν δέχθηκε τίποτα. Μου είπαν, συγκεκριμένα, ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Η μάνα μου έχασε την άδειά της για το περίπτερο που δούλευε. Όσο μπορούσε, εξυπηρέτησε το δάνειο της τράπεζας. Από εκεί και πέρα, χάθηκαν τα πάντα. Η τράπεζα την παρενοχλούσε και δέκα φορές τον μήνα, μπορώ να πω ότι θα τη βγάλει βιαίως από το σπίτι της».

Ο κ. Γιόκαλας συμπλήρωσε πως, αν και η μητέρα του είχε ζητήσει πίστωση χρόνου έως τα τέλη Απριλίου για να παραδώσει το σπίτι και να βρει καινούργιο, η τράπεζα αγνόησε το αίτημά της και επέμενε να την απειλεί ότι θα την πετάξει στον δρόμο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα