Βομβιστική επίθεση στην πολυκατοικία του επικεφαλής της Ασφάλειας

Οι εγκληματίες κάνουν πάρτι, αλλά ο Θεοδωρικάκος σφυρίζει αδιάφορα

Με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο απάντησαν οι «επαναστάτες της κουκούλας» στον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΛ.ΑΣ. Τάκη Θεοδωρικάκο, που δήλωσε πως «συνεχίζουμε δυναμικά για την ασφάλεια των πολιτών» μετά την επιστροφή του από την πενθήμερη υγειονομική καραντίνα.

Μόλις μία ημέρα μετά τον διέψευσε η ανάφλεξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του διοικητή της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας στο Χαλάνδρι!

Οι δράστες τοποθέτησαν τον μηχανισμό που αποτελείτο από τέσσερα γκαζάκια έξω από την είσοδο της τριώροφης κατοικίας όπου κατοικεί ο αστυνομικός διευθυντής Μιλτιάδης Σιάφης, ο οποίος παραμένει στη θέση που κατέχει την τελευταία διετία μετά τις πρόσφατες κρίσεις.

Γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της Τρίτης τον πυροδότησαν με ένα στουπί ως προσάναμμα προκαλώντας έκρηξη, από την οποία προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές, ενώ ξέσπασε και φωτιά, η οποία κατασβέστηκε από τους ενοίκους προτού φτάσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η εμπρηστική επίθεση προέρχεται από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο πλαίσιο της ανοιχτής στοχοποίησης αστυνομικών μέσω κειμένων που διακινούνται στο διαδίκτυο, και θεωρούν βέβαιο ότι σύντομα θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, το ανησυχητικό είναι πως οι δράστες γνώριζαν τη διεύθυνση του επικεφαλής αξιωματικού μιας υπηρεσίας που χειρίζεται «ευαίσθητες» υποθέσεις και η οποία είναι απόρρητη! Η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, της οποίας διοικητής είναι ο Μιλτιάδης Σιάφης, είναι η υπηρεσία της Ασφάλειας που ασχολείται με τη συλλογή πληροφοριών και την αντιμετώπιση δράσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Φεβρουαρίου, σε μια ρεματιά στην περιοχή του Πολύδροσου στο Χαλάνδρι, είχε βρεθεί από το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης ένα «ορφανό» σακίδιο που περιείχε μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα για πυροδότηση. Το σημείο όπου βρέθηκε είναι πολύ κοντά στις κατοικίες του προέδρου του ΣτΕ, πολιτικού προσώπου και ενός ζευγαριού αστυνομικών, ενώ απέχει 150 μέτρα από την κατοικία του διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας!

Τότε υπήρξε η εκτίμηση ότι οι δράστες κινήθηκαν από το παρακείμενο κτήμα Πραπόπουλου που στο παρελθόν ήταν ορμητήριο ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου με συμμετοχή σε επεισόδια. Ενδεχομένως είχαν προσχεδιάσει επίθεση σε κάποιον από τους παραπάνω «στόχους», αλλά τη ματαίωσαν όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία περιπολίας αστυνομικών σε κοντινό σημείο.

Η ανεύρεση των μολότοφ είχε προκαλέσει την έκδοση διαταγής για «24ωρη φύλαξη και ενίσχυση των περιπολιών σε αποτροπή και καταστολή έκνομων ενεργειών κατά προσώπων ή πραγμάτων».

Η έξαρση των εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια σε βάρος αστυνομικών από οργανωμένες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους ενστόλους για την ατομική και οικογενειακή τους ασφάλεια. Τον Ιούλιο του 2021 η οργάνωση «Αναρχική Δράση» είχε στοχοποιήσει, με κείμενό της με τίτλο «Δημόσια επικήρυξη έμμισθων μαφιόζων του κράτους και των αφεντικών», 21 συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες δημόσιες καταγγελίες των συνδικαλιστών αστυνομικών, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει κάνει κινήσεις για την προστασία των στελεχών του Σώματος που είναι εκτεθειμένοι στις απειλές.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα