Το ΑΠΘ (διαρκώς) στο έλεος των μπαχαλάκηδων

Τρίτος γύρος επεισοδίων ξέσπασε χθες μπροστά από την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και στους δρόμους της πόλης, όπου έκαναν πορεία οι φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την παρουσία αστυνομικών στο ΑΠΘ.

Όλα έγιναν επειδή συνεδρίαζε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου για να αποφασίσει τη συνέχιση των εργασιών στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, σε χώρο όπου υπήρχε κατάληψη επί 36 χρόνια!

Μπροστά από ομάδα φοιτητών που διαμαρτύρονταν έξω από το κτίριο ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας προκάλεσε αστυνομικούς των ΜΑΤ ρωτώντας αν φορούν παντελόνια, κάνοντας, μάλιστα, κίνηση να ακουμπήσει και να τραβήξει τα ρούχα ενός από αυτούς.

Αμέσως οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών και επιτέθηκαν άγρια στην ομάδα φοιτητών. Ο άνδρας  συνελήφθη και οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν.

Την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση του έργου της βιβλιοθήκης στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» εκφράζει από την πλευρά της η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας την εγκληματική, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση που σημειώθηκε στον χώρο.

Οι φοιτητές έφυγαν από το πανεπιστήμιο, πήγαν στην Καμάρα, έκαναν πορεία στους δρόμους, έβαλαν φωτιά σε κάδους και επέστρεψαν στην Καμάρα, παρακολουθούμενοι στενά από αστυνομικές δυνάμεις, σε ακόμη μία νύχτα έντασης. Οκτώ άτομα βρέθηκαν στο Ιπποκράτειο μετά τα επεισόδια, ενώ δύο είχαν πρόβλημα στα μάτια από τη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, τους παρασχέθηκε φροντίδα και αποχώρησαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα