Ολιστική απανθρωπιά! Πετάνε στον δρόμο οικογένεια με ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη

Πλειστηριάστηκε το σπίτι με άνεργο πατέρα και ανάπηρη μάνα!

Στον δρόμο θα βρεθεί τετραμελής οικογένεια, καθώς βγήκε σε πλειστηριασμό το σπίτι της στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Η είδηση έχει προκαλέσει την αντίδραση όλης της γειτονιάς της οδού Πλάτωνος του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής έξω από το σπίτι της οικογένειας και φώναζαν συνθήματα κατά τραπεζών και της Πολιτείας. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες Ελληνες, σε αντίθεση με τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού για την… ολιστική ποιότητα ζωής!

Η τετραμελής οικογένεια έχει πενιχρό εισόδημα και κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο  για ένα παλιό δάνειο (του 1999), το οποίο έλαβε για λόγους υγείας και αδυνατεί πλέον να αποπληρώσει, παρότι στο παρελθόν το έπραττε κανονικά και με συνέπεια. Αργότερα, λόγω συνεχών προβλημάτων υγείας και ανάγκης για ακριβές νοσηλείες, η οικογένεια έλαβε νέο δάνειο προκειμένου να αποπληρώσει το παλιό, βάζοντας υποθήκη το  σπίτι, που τώρα βγήκε στο σφυρί. Το ύψος του νέου δανείου ήταν 120.000 ευρώ το 2006. Η τράπεζα, αν και γνώριζε όλο το οικογενειακό ιστορικό, δεν έκανε πίσω και άρπαξε το σπίτι, που βγήκε στο σφυρί στις 19 Μαΐου και απέκτησε νέο αγοραστή. Αργά ή γρήγορα, ο νέος ιδιοκτήτης θα εμφανιστεί!

Ο πατέρας της οικογένειας Γιώργος Νίκογλου σήμερα είναι άνεργος, αφού πριν από τέσσερα χρόνια έκλεισε τη μικρή του επιχείρηση για να  προσέχει και να φροντίζει τη σύζυγό του Ζωγραφιά, που έχει βαριά αναπηρία, και τις δύο κόρες του, οι οποίες σήμερα είναι φοιτήτριες. Μοναδικό εισόδημα για την οικογένεια είναι η ελάχιστη σύνταξη της μητέρας από την Πρόνοια, περίπου 300 ευρώ.  «Μέχρι το 2014 πλήρωνα κανονικά μια μεγάλη δόση, κοντά στα 700 ευρώ. Μετά, όμως, το βιοτικό μας επίπεδο κατέρρευσε και δεν είχα πια να πληρώνω» λέει ο κ. Νίκογλου.

«Οι τράπεζες και τα “κοράκια” δεν λογαριάζουν ούτε πόνο ούτε κόπους μιας ζωής. Θα τους αφήσουμε να πετάξουν στον δρόμο τους συνανθρώπους μας;» διερωτάται η επιτροπή γειτονιάς και φίλων της περιοχής, η οποία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ακόμη: «Αντιδρώντας σε αυτή την απαράδεκτη κίνηση που οδηγεί στον δρόμο μια οικογένεια, η γειτονιά έχει ξεσηκωθεί και έδειξε την αλληλεγγύη της με τη χθεσινή συγκέντρωση έξω απ’ το σπίτι, στην οδό Πλάτωνος, περιοχή Μαύρος Γάτος, Συκιές, Θεσσαλονίκη. Αύριο θα έρθει η σειρά μας και πρέπει να αντισταθούμε, άσχετα από τις πολιτικές μας διαφορές. Μόνο ενωμένοι θα σταματήσουμε τους χιλιάδες πλειστηριασμούς».

Ο κ. Νίκογλου ανέμενε τις ημέρες του πλειστηριασμού την απόφαση του δικαστηρίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας του. Μάταια, όπως αποδείχθηκε… Η τράπεζα πρόλαβε τη… Δικαιοσύνη! Και η απανθρωπιά νίκησε…

«Οταν μάθαμε πως το σπίτι μας βγαίνει σε πλειστηριασμό προσπάθησα να το αποτρέψω και πήγα στην τράπεζα για να κάνω διακανονισμό. Οταν όμως τους είπα ότι είμαι άνεργος και ότι το εισόδημά μου είναι μόλις 313 ευρώ τον μήνα άρχισαν να γελάνε και μου είπαν πως δεν γίνεται να κάνω καμία ρύθμιση» δήλωσε χθες ο κ. Νίκογλου. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ολιστικής αναλγησίας. Ας ελπίσουμε ότι, έστω και τώρα, εκ των υστέρων, η Πολιτεία ή ακόμα και η ίδια η τράπεζα θα αποτρέψει αυτή την αδικία. Αναμένουμε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα